Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за съвместно ползване предлагат от "Възраждане"

стадион Берое
Снимка: beroe.bg

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на СНЦ „Клуб лека атлетика Спартак” по график, съвместно със СНЦ „Клуб лека атлетика Берое”. Предложението е на общинските съветници от  ПП „Възраждане“, съобщават от партията.

Клубът е вписан в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, за извършване на дейност в обществена полза. В документите, които е предоставило дружеството, освен изискваните по Наредба, има и приложен примерен график за използване на спортните съоръжения. Според СНЦ „Клуб лека атлетика Берое” е възможно ползването на спортните обекти по график.

Към настоящия момент от общинска администрация няма предприети действия за осигуряване на достъп на 50 старозагорски деца до спортните обекти. Клубът провежда тренировки на лекоатлетическата писта на тренировъчен стадион „Берое“, която не отговаря на никакви стандарти. Предвид това, че в Клуба има картотекирани 15 състезатели, а тренират общо 50 деца, както и настъпващия зимен период, Сдружението желае децата, които тренират и представят град Стара Загора на различни състезания да получат достъп до спортните обекти. За следващата спортно - състезателна година броят на картотекираните състезатели е увеличен на 24, на всички тях предстоят участия в националните шампионати. Това значително ще улесни тренировъчния процес и ще подобри качеството на тренировка, се казва в предложението.

В него е записано още съоръженията да се предоставят за съвместно ползване за срок от 5 години, се казва в съобщението до медиите.


По публикацията работи: Моника Съртонева

БНР подкасти:

Още от категорията

Партия "Възраждане" алармира, че земи от Мини "Марица - Изток" се променят като индустриални в противоречие с българското законодателство

В наскоро публикуван анекс към Териториалния план за справедлив преход на Област Стара Загора, част от Програма „Развитие на регионите“ за периода 2021-2027 г. се споменават 4400 декара от земите в Мини „Марица Изток“, чието предназначение трябва да..

публикувано на 01.03.24 в 18:16

Създават Дом на Долината на розите в столицата

Дом на Долината на розите ще бъде изграден в София. Това стана ясно след заседанието на управителния съвет на Организацията за управление на туристическия район „Долината на розите“ в Казанлък. В срещата взе участие министърът на туризма Зарица..

публикувано на 01.03.24 в 17:03

Третокласници станаха кръстници на яренца в старозагорския зоопарк

Третокласници от IV ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора станаха кръстници на две новородени яренца в старозагорския зоопарк. Нарекоха ги Пижо и Марта. Учениците посетиха градината по съвместен образователен проект.  В деня на Баба Марта те закичиха..

публикувано на 01.03.24 в 16:06

Билбордове с деца, загинали на пътя, призовават за безопасно шофиране

Четири билборда със снимки на деца, загинали по пътищата, са поставени на възлови кръстовища в Стара Загора. Инициативата е на фондация „Ангели на пътя“, която преди месец основаха родители, загубили децата си при катастрофи: Посланието е, че..

публикувано на 01.03.24 в 16:05

МОСВ разпореди проверки за замърсяване с отпадъци

Министерството на околната среда и водите разпореди  проверки за замърсяване с отпадъци  на територията на цялата страна. До края на март кметовете трябва да извършат проверки за наличие на участъци със замърсявания с отпадъци на територията на..

публикувано на 01.03.24 в 15:01

Община Павел баня започна кампания за безплатна кастрация на кучетата

Община Павел баня стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета на територията на общината. Всеки собственик на куче, по собствено желание и след направена предварителна заявка на тел.04361/30 83 (за гр. Павел баня) и в съответното..

публикувано на 01.03.24 в 14:45

Проф. Петко Петков: Основанията 3 март да бъде национален празник не са достатъчни

Официално 3 март става национален празник на България на 27 февруари 1990 година, след като тогавашния държавен глава Петър Младенов издава указ без референдум или обсъждане. Това припомни за Радио Стара Загора историкът професор Петко Петков от..

публикувано на 01.03.24 в 14:40

Главен инспектор Андреан Аврамов е новият началник на РУ-Казанлък

Със Заповед на Министъра на вътрешните работи от днес гл. инспектор Андреан Аврамов е временно преназначен на длъжността началник на РУ-Казанлък. Гл. инспектор Аврамов е завършил АМВР със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на..

публикувано на 01.03.24 в 13:57

С удължено работно време на 3 март ще работи Паметникът на свободата

С удължено работно време в деня на Националния празник на България - 3 март, ще работи Паметникът на свободата, съобщи Чавдар Ангелов, директор на Национален парк-музей "Шипка - Бузлуджа" .  По време на официалната церемония на върха по повод 146-ата..

публикувано на 01.03.24 в 13:48

Районна прокуратура – Стара Загора е наблюдавала 651 досъдебни производства за наркотици през 2023 г.

Районна прокуратура-Стара Загора е наблюдавала общо 651 досъдебни производства за държане на наркотични вещества и техни аналози през 2023 г. Това става ясно от отчетния доклад на магистратите за 2023 г., който бе представен на годишното им събрание...

публикувано на 01.03.24 в 13:38