Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма затворени пътни участъци на територията на Ямболска област

Снимка: БГНЕС

Ямболска област продължава разчистването на паднали дървета и клони по републиканската пътна мрежа,  възстановяват се и съборените от бурния вятър снегозащитни прегради. В района на пътен възел "Петолъчката" скоростта на вятъра  достигна над 100 км в час.

Няма затворени пътни участъци на територията на Ямболска област, но все още не са почистени изцяло пътните платна от падналите дървета и клони, затова шофьорите да бъдат внимателни, предупреди директорът на Областното пътно управление инж. Галин Костов и увери, че снегозащитните съоръжения ще бъдат внигнати преди ново влошаване на обстановката.

негозащитните прегради предполагам, че в рамките на днешния ден ще бъдат възстановени в района на пътен възел "Петолъчката" и село Лозенец, а до края на седмицата и тези които са в близост до Граничния пункт "Лесово"."

За почитване на  635 километровата републиканска пътна мрежа на територията на областта са  в готовност 60 машини, като 13 са за 35 километровия участък на магистрала Тракия в ямболския район.

Допълнително сме поискали от пътноподдържащата фирма да бъдат включени в разчета още шест машини при утежнена зимна обстановка", каза още директорът на Областно пътно управление – Ямбол."


По публикацията работи: Моника Съртонева

Още от категорията

Възстановиха Граничното полицейско управление в Болярово

С водосвет Граничното полицейско управление в град Болярово днес беше повторно открито.  На тържеството присъства