Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава отстраняването на щетите в община Стара Загора след силната буря

Паднали дървета и клони в резултат на силната буря през уикенда са причинили щети на осем автомобила на територията на старозагорска община. Към днешна дата в региона има отделни сигнали за липса на електричество. Екипи на Общината и EVN продължават с работата на терен по отстраняване на възникналите щети. Това заяви за Радио Стара Загора зам.-кметът Радостин Танев. Той обърна внимание, че служители към звено „Озеленяване и комунални дейности“ са били ангажирани в почивните дни за отстраняването на проблемите. Работата на екипите е била подпомогната и от около двадесет доброволци.

Зам.-кметът Радостин Танев призова гражданите в случай на буря и възникнали проблеми да подават сигнали директно на Горещия телефон на Общината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мъж заплашва да скочи от четвъртия етаж на блок в Казанлък

Мъж заплашва да скочи от четвъртия етаж на жилищен блок в Казанлък. На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Към момента не е известна причината, поради която мъжът е предприел действията си. 

публикувано на 15.07.24 в 12:51

Обявиха бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград

Със заповед на областния управител на Хасково е обявено бедствено положения на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград.  Причина за това става разрастването на пожарите, които бушуват в област Хасково и унищожиха над 100..

публикувано на 15.07.24 в 11:43

Конфликтът Пеевски - Доган: Шанс за оздравителни процеси в държавата

Конфликтът Пеевски – Доган в ДПС е част от разпада на модела на дълбоката държава, формиран още в зората на българската демокрация. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за тема номер едно на политическата сцена у нас бившият български посланик..

публикувано на 15.07.24 в 11:33

25 000 лева за ремонта на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики"

25 000 лв. ще струва ремонтът на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Това става ясно от писмен отговор на управителят на "ВиК" ЕООД Стара Загора инж. Радостин Миланов до БНР Радио Стара Загора  Ремонтът на ключовото..

публикувано на 15.07.24 в 11:16
СНИМКА: Христо Христов

Военна верижна техника се включва в гасенето на пожара в община Свиленгград

Ситуацията с пожара в Свиленградско остава тежка, гаси се и от въздуха с два хеликоптера, съобщава сътрудникът ни в Хасково Христо Христов. 17 екипа на пожарната са ангажирани с овладяването на стихията, която се разраства на два фронта: село Щит..

обновено на 15.07.24 в 09:57

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в следобедните часове в някои области заради високите температури и днес

Движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от..

публикувано на 15.07.24 в 08:13

Отново оранжев код за жеги в цялата страна, рискът от пожари остава висок.

Оранжев код за опасни горещини е в сила за пореден ден в цялата страната с температури над 40 градуса на места.  За почти цяла България е обявен червен код за опасност от пожари - най-високата степен заради възможни бързо разпространяващи се и трудни за..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Пожарът в Свиленградско се разраства край селата Левка и Лисово

Пожарът в Свиленградско се разраства. Вече гори и край селата Левка и Лисово. Там пламъците унищожават боров масив. Огънят стигна до последните къщи на Левка. Хеликоптер облива с вода района. Въпреки това огнената стихия се разгоря и на още един..

публикувано на 14.07.24 в 18:39

Пожарът в Свиленградско продължава да се разраства

Пожарът в Свиленградско продължава да се разраства. Огнеборците все още нямат контрол над пламъците. Огънят вече погълна над 80 000 дка, съобщават от областна администрация Хасково. Само три къщи са оцелели след пожара в свиленградското село Равна..

публикувано на 14.07.24 в 12:39

34 пожара за денонощие са гасили огнеборците в Старозагорско

На 34 пожара са реагирали огнеборците в област Стара Загора за последното денонощие. Повечето от тях са били сериозни и аса ангажирали по три, четири и дори по шест екипа, съобщи директорът на Регионалната дирекция на пожарната старши комисар Стоян..

публикувано на 14.07.24 в 10:46