Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анкета "До Ню Йорк и назад" Българските младежки делегати към ООН

Анкета "До Ню Йорк и назад" на българските младежки делегати към ООН 2023-2024

| Репортаж

Стартира ежегодната национална анкета на българските младежки делегати към ООН. Тази година е подготвена от Коста Каракашян и Александър Янев. Те в момента са в първата част от мандата си, който трае 18 месеца - 6 месеца пасивен и 12 активен период.

Анкетата е под мото "До Ню Йорк и назад" и е на българските младежки делегати към ООН 2023-2024. Над 40 държави имат свои представители, тази година България се включва за 18 път. Приграмата  се координира от Дружество за ООН в България, с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България.

Мисията на българските младежки делегати е да бъдат връзката между младите хора, институциите в България и Организацията на Обединените нации, представяйки техните мнения, идеи и нужди. Тази година настоящите младежки делегати в активен мандат Виктория Савова и Цветелина Гарелова успяват да осъществят две пътувания до Ню Йорк, казаха Александър Янев и Коста Каракашян.

Тази година анкетата отново е анонимна, а резултатите от нея ще бъдат използвани за целите на програмата „Български младежки делегати към ООН". В нея участват младежи на възраст между 15 и 29 години. Въпросите не отнемат повече от 5 минути и са сходни с миналогодишните.

За две седмици от провеждането на анкетата е ангажирано вниманието на близо 200 младежи, а крайният срок за участие е 15-ти януари 2023 година.

Тази година за първи път се прави статистика по градове, идеята е да се увеличи дяла на респондентите в различните области в страната.

До момента се наблюдават приоритети, които предимно акцентират върху образованието, младежката заетост, както и към включването на младите хора във взимането на важни решения.

Като приключи анкетата Александър Янев и Коста Каракашян ще съберат резултатите, ще ги анализират и ще споделят какви интересни тенденции са открили.

Повече подробности чуйте в прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Полина Владимирова

БНР подкасти:

Още от категорията

Полицаи на четири лапи

В тъмнината на нощта полицейските кучета са незаменими партньори на служителите на реда в борбата с престъпността. Обучени са да намират изчезнали хора, разпознават и откриват наркотици и взривоопасни вещества. В Областната дирекция на МВР..

публикувано на 22.02.24 в 16:57

Житният режим става все по-популярен

Режимът, който е правил всяка година по едно и също време  учителят Петър Дънов, набира все повече последователи. Всяка година през февруари темата се обасъжда и винаги изникват много въпроси. Целта на предпролетния житен режим е детоксикация и обновяване..

публикувано на 21.02.24 в 16:14

Ученици с екопрофил в социалните мрежи

Децата от 5 "а" клас от 9 ОУ "Веселин Ханчев" в Стара Загора създадоха екопрофил   в Тик-ток. Целта е в него учниците да публикуват съдържание, насочено към  опазване на околната среда .  "Еко авантюра- играй, учи, живей зелено"  ще обедини различни зелени..

публикувано на 21.02.24 в 15:23

Елена Янкова и нейните червено-бели вълшебства

Първите предвестници на пролетта - мартениците, се появиха вече в Стара Загора. Точно срещу парк "Артилерийски" голяма Баба Марта с усмихнато лице, кацнали на очите очила, привлича погледите на минувачи, а и купувачи към масата на една от майсторките на..

публикувано на 20.02.24 в 17:51
Паметник на Васил Левски в Стара Загора

Кои са пазителите на заветите на Левски в Стара Загора

На 18 февруари отбелязахме 151 години от гибелта на Левски. Покрай историческите изследвания, които доказват връзките на Левски със Стара Загора,  за неговия престой в града  Стоян Заимов пише, че „тук той получава първото просветление за правда и..

публикувано на 19.02.24 в 08:00

Историческият музей в Карлово показва неизвестни документи от Българското опълчение

Изложбата  „Съхраненият архив. Карловското поборническо-опълченско дружество „Шипка“ в документи от семейния архив на Стефан Караиванов“  е посветена на 151-годишнината от гибелта на Васил Левски. В нея са представени част от артефактите от голямата..

публикувано на 18.02.24 в 17:18

Децата и благотворителността: урок по добротворство

Темата за благотворителността и добротворството се разглежда по различен начин в различните културни и  икономически общества. В държави, които имат добре развита социална политика, обществото припознава благотворителни каузи и е активно в подобни..

публикувано на 18.02.24 в 11:50

Как приятелят на Левски Георги Данчов получава признанието Зографина

     Вчера и днес в цялата страна продължават събитията посветени на 151-та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. За всеки от нас, българите името му е свято, няма по-велик българин от него. Тези дни покрай датата 18-ти..

публикувано на 19.02.24 в 08:00

Какви са обстоятелствата около залавянето на Левски в Къкринското ханче

Днес се прекланяме пред безсмъртието на Васил Левски във всеки български град и село. Навършват се 151 години от гибелта на Апостола. По този повод историкът Виктор Комбов от Карлово припомня обстоятелствата около залавянето му и по какви обвинения е..

публикувано на 18.02.24 в 07:05

12 двойки се венчаха на 14 февруари в Хасково

В Деня на виното и любовта в Хасково ще се родят нови 12 семейства. Две от влюбените двойки венча лично кметът на Община Хасково Станислав Дечев. Първи заветното ДА си казаха Иванка и Иван Димитрови. Те, кумовете им и най-малкият свидетел на..

публикувано на 14.02.24 в 15:54