Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата в Хасково скача с 20 процента

Снимка: Таня Балабанова

15 минути продължи днешното заседание на общинските съветници от Хасково. За това време местните парламентаристи гласуваха двама заместник-председатели на Общинския съвет и избраха комисиите, които ще заседават през следващите 4 години.

Имаше само едно питане към кмета, което не беше допуснато, защото не е спазен срока.

За разлика от Хасково, в региона другите общински съвети вече гледат докладни записки по същество и са провели по 3 заседания. В областния град днешното заседание бе второ.

На този фон дойде новината, че водата в Хасково скача с 20 процента. Това стана ясно след заседание на КЕВР, в което са участвали от ръководството на ВиК - Хасково, които са подкрепили повишението. Окончателното решение ще бъде взето на 22 декември от регулатора. Сега кубик вода в региона струва 4,37 лева.


По публикацията работи: Таня Балабанова

Още от категорията

Освирквания за Желязков и овации за Радев пред Паметника на свободата

С освирквания и викове оставка част от хората събрали се на Шипка посрещнаха словото на председателя на Народното събрание Росен Желязков, под чийто патронаж се провеждат честванията на Националния празник на паметния връх. В словото си Желязков..

публикувано на 03.03.24 в 12:18

Хиляди българи се събраха пред Паметника на свободата

От ранни зори хиляди българи от цялата страна се изкачват на Шипка, за да отдадат почит пред Паметника на свободата навръх националния празник 3 март.  В прохода вече са се образували километрични опашки от паркирали автомобили и автобуси на хора,..

публикувано на 03.03.24 в 10:46

Шествие с 300-метровия трибагреник за 3 март в Стара Загора

Старозагорци посрещат 3 март с традиционното вече паметното шествие с 300-метровия национален трибагреник. Честванията започват с молебен за България в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“, а малко след 10 часа, едновременно пред всеки паметник в..

публикувано на 03.03.24 в 09:10

По случай 3 март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник в Ямбол

Националният празник тържествено ще бъде отбелязан в Ямбол с военен ритуал, шествие и   туристически поход "По стъпките на Освобождението". По случай Трети март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник.  В..

публикувано на 03.03.24 в 09:01

Стенописи с Левски и Ботев красят детска градина в хасковското село Малево

Нестандартни стенописи с ликовете на Левски, Ботев и Раковски привличат вниманието на минувачите край детската градина в хасковското село Малево. Те са по идея на две учителки от забавачката, които със собствени средства са наели художник...

публикувано на 03.03.24 в 08:58

С тържествена заря-проверка отбелязват 3 март в Сливен

За 59-и път ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета „Освободител" в Сливен. Традиционно, тя се провежда на 3 март – в чест на Националния празник на Република България. Вечерта на площад „Хаджи Димитър" ще се състои тържествена заря-проверка...

публикувано на 03.03.24 в 08:54

Старозагорският митрополит ще служи на Националния празник в Храм-паметника в град Шипка

Началото на днешния Трети март, националния празник на България ще започне с тържествен камбанен звън в 9 ч. в Храм-паметника "Рождество Христово" в гр. Шипка. Негово високо преосвещенство старозагорският митрополит Киприан ще отслужи заупокойна молитва за..

публикувано на 03.03.24 в 07:05
Паметник на свободата

Президентът Румен Радев ще участва в честването на 3 март на Шипка

Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участват в тържественото честване на Шипка, с което ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението. За осигуряване на..

публикувано на 03.03.24 в 06:00

В Казанлък започнаха официалните чествания за Националния празник

"Трети март е денят, в който България беше освободена, получи своя национален суверенитет и застана гордо на картата на Европа като страна равноправна с останалите европейски народи", това заяви в Казанлък председателят на Народното събрание Росен..

публикувано на 02.03.24 в 20:09

С грандиозен концерт Павел баня чества 3 март

В навечерието на Трети март Община Павел баня подари на жителите и гостите си грандиозен концерт. Зрителната зала на НЧ “Напред-1903” беше препълнена. Всеки посетител беше закичен с мартеничка.  Участие в концерта взеха местният хор за..

публикувано на 02.03.24 в 17:51