Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на 2024 г. приемат нова Стратегия за управление на общинската собственост в Стара Загора

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

През следващия месец ще бъде изготвена, а в началото на 2024г. и приета нова Стратегия за управление на общинската собственост на територията на Стара Загора. Това обяви зам.-кметът Павлина Делчева. Тя взе участие в брифинг на председателя на общинския съвет Ивета Лазарова по повод точките от дневния ред на предстоящото на 7 декември заседание на местния парламент. Делчева  уточни, че на база на този документ ще бъде подготвена и Програма за управление на общинските имоти. По традиция подобна стратегия се приема в началото на всеки нов мандат. Делчева коментира, че три от точките, залегнали в предстоящата на 7 декември сесия на местния парламент, свързани именно с продажба на общински жилища, ще бъдат изтеглени. „Първо трябва да изготвим и приемам въпросната Стратегия, а едва след това да бъдат взимани решения за продажба“, обясни Павлина Делчева.

12 семейства очакват да бъдат настанени в общинска жилища, уточни още ресорният зам.-кмет. Тя коментира също, че 4 семейства от блока, който горя преди дни на ул. „Хан Аспарух“ в Стара Загора, са били настанени в сградата на Метрологията. В рамките на предстоящата в четвъртък сесия ще бъде гласувана еднократна помощ за пет от засегнатите от пожара семейства. 

Над 50 са точките, които общинските съветници ще разгледат на заседанието на 7 декември. Седем предложения влизат като извънредни точки, тъй като са постъпили след установения срок. БНР подкасти:

Още от категорията

Стара Загора с три отличия в класация на Файненшъл таймс

Стара Загора е отличена в три престижни категории в класацията на FDI Intelligence, издание на Файненшъл таймс, за „Европейски градове и региони на бъдещето 2024“. В категорията за  "Най-обещаващи микро европейски градове на бъдещето за..

публикувано на 20.02.24 в 17:47
Тракийски университет

На 11 март стартира записването за предварителните изпити в Тракийския университет

Регистрацията за участие в предварителните кандидат-студентски изпити в Тракийския Университет ще започне на 11 март. Всички изпити ще се провеждат присъствено в ректората на университета в Стара Загора. За улеснение на кандидатите, някои от тях –..

публикувано на 20.02.24 в 16:20
Срутената стена от сградата на Природо-математическата гимназия в Казанлък

Община Казанлък осъди застрахователи заради срутена гимназия

С решение на Върховен Касационен съд (ВКС) на Република България, Община Казанлък осъди три застрахователни компании за претърпени вреди от срутването на сградата на Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков", информират от общинския..

публикувано на 20.02.24 в 15:45

Сформират Подкомитет по европейско развитие в Стара Загора

До няколко седмици предстои сформиране на Подкомитет по европейско развитие, който ще се състои от около 20 експерта. Областният управител Ива Радева ще бъде негов съпредседател, а основният казус, заради който ще бъде сформиран този орган е..

публикувано на 20.02.24 в 15:16

В РЗИ - Стара Загора продължават безплатните изследвания за СПИН

Кабинетът за безплатно и анонимно изследване за СПИН към РЗИ - Стара Загора продължава работа. Всеки желаещ, може да се изследва в понеделник, сряда и петък от 8:00 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:30 до 17:00 часа. От здравната..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

Ремонтират спортни площадки в училища в Чирпан

Министерството на образованието и науката одобри финансиране за основен ремонт на две площадки в двора на чирпанското Средно училище "Пейо Яворов" – баскетболна и волейболна. Стойността на ремонтните дейности е 137 155 лв., като 89 000 лв. са..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

В Казанлък ще отбележат 125 години от рождението на Дечко Узунов

Началото на мащабна програма по отбелязването на 125-годишнината от рождението на художника Дечко Узунов ще е именно в родния му град Казанлък. Инициативата по съвместното отбелязване на годишнината е на г-жа Аделина Филева - директор на..

публикувано на 20.02.24 в 14:58

Анексът към НРД улеснява достъпа до направление за ЯМР

През тази година се отделят 8 милиарда от държавния бюджет за Здравната каса. Българският лекарски съюз ще подпише анекс към Националния рамков договор, реши 76-тият събор на БЛС, проведен през уикенда. В този бюджет се предвижда увеличение на..

публикувано на 20.02.24 в 14:57

Тракийските гробници в Казанлъшко са част от Атласа на недвижимите културни ценности у нас

Казанлъшката тракийска гробница и могилите в Долината на тракийските царе край Казанлък са едни от първите обекти, включени в "Атлас на недвижимите културни ценности в България", информират от Община Казанлък. Той е достъпен на интернет страницата на..

публикувано на 20.02.24 в 14:55
Леонид Йовчев

"Портокал с часовников механизъм" гостува в Стара Загора

Малък градски театър „Зад канала“ представя за първи път в Стара Загора спектакъла  „Портокал с часовников механизъм“. Постановката на Стайко Мурджев можете да гледате на 22 февруари на сцената на Културния център.   В главната роля на литъл Алекс..

публикувано на 20.02.24 в 14:50