Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мили Дядо Коледа...

снимка: Държавен куклен театър Стара Загора

Остават 16 дни до Коледа и децата са заети основно с писане на писма – адресът на получателя е в Лапландия. След като сложат точката на списъка с желаните подаръци, възниква въпросът как Дядо Коледа да го получи? Къде да пуснем най-скъпото писмо?

От сигурен източник знаем, че една от най-бързата поща до Дядо Коледа се намира в кукления театър на Стара Загора. Пред светещата кутия се е спрял Мартин. Той твърди, че е голям, за да пише до Северния полюс, но ще доведе шестгодишната си дъщеря. Тя ще пусне своето писмо и ще натисне червения бутон на пощенската кутия, за да може асистентът на дядо Коледа да го приеме, обяснява Мариела Кралева от кукления театър.

Разбрали сме се с джуджетата, да вземат пощенската кутия на 21 декември. Дядо Коледа ще има време, с помощта на цялото бюро „Север полюс“ да напише обратните писма. Затова не е нужна пощенска марка.

Както през последните две години, децата, които оставят писмата си в кукления театър, ще получат отговор, стига на плика да е посочен точен адрес. Въпреки натоварената си програма и тази година Дядо Коледа ще спре в театъра на 16, 17, 21, 22 и 23 декември за да поздрави зрителите на представленията от коледната програма.  

За празниците тази година от кукления театър са подготвили изненада - пакет от  три входни билета за спектаклите от програмата „Дядо Коледа гостува в Кукления театър“ и още подаръци за въображението на малките и големи зрители. 

Повече за писмата на децата до Дядо Коледа можете да чуете в прикачения звуков файл. 
БНР подкасти:

Още от категорията

Отново случай на домашно насилие

Отново случай на упражнено насилие в семейна среда. Снощи около 19:40 часа в Районното упраление на полицията в Казанлък е постъпил сигнал от жена. Тя е съобщила, че нейна родственица е била ударена от мъжа, с когото живее на семейни начала в село..

публикувано на 29.02.24 в 09:33
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Авариен ремонт на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 29.02.2024 год. четвъртък, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр.Хасково с честота 94,4 МHz ще има прекъсване на излъчването в интервала от 10.00 до 17.00 часа, поради ремонт на антенно-фидерната система.  Може да..

публикувано на 29.02.24 в 09:30
Община Стара Загора

Близо 60 предложения ще разгледа Общински съвет - Стара Загора

Създаване на временна комисия в общински съвет Стара Загора със задача - проучване на обществения интерес и потребностите на гражданите в общината за необходимостта от създаване на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина  е сред акцентите..

публикувано на 29.02.24 в 08:39

Изтича крайният срок за проекти за саниране на многофамилни сгради

Изтича крайният срок за кандидатстване на общините с проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това е вторият етап от Националния план, по който 20% от финансирането е със собствени средства. Срокът вече беше удължаван веднъж. До снощи..

публикувано на 29.02.24 в 08:35

Мъгла на АМ "Тракия" и частично заледени настилки в прохода Шипка

Частично заледяване на пътната настилка през прохода Шипка очаква шофьорите. Температурата тази сутрин 4 градуса под нулата. Времето е ясно и без ограничения. Сухи са настилките в Прохода Република. Мъгла на места затруднява видимостта по АМ Тракия в..

публикувано на 29.02.24 в 06:34

Изложба „Аз съм българче, обичам…“ организират и тази година в зала „Байер“

На 29 февруари, от 18.00 часа, в зала „Лубор Байер“ за поредна година нареждат традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, по повод Националния празник на България - 3 март. Тя се организира от Школа за изобразителни изкуства при Читалище..

публикувано на 28.02.24 в 19:13

Превантивно-информационна кампания на МКБППМН ,,Обединени срещу насилието“ инициира събития за дванадесета година в Стара Загора

Съвместни инициативи по повод 28 февруари – Световен ден против тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, реализират Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община..

публикувано на 28.02.24 в 19:10

Програма за нови възможности за финансиране на културни събития в Стара Загора представи ресорният зам.-кмет на Общината Милена Желева

В Културен център „Стара Загора“ се проведе информационна среща във връзка с проекта на Правилник на Програма „Култура“ на Община Стара Загора. Ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Милена Желева даде разяснения и обясни важните акценти по..

публикувано на 28.02.24 в 18:56

Щъркелите подраниха

В навечерието на националния ни празник, бели щъркели избраха емблематичния за старозагорци монумент "Самарско знаме" за своята почивка по време на дългия път на миграцията.  Обичаните от всички предвестници на пролетта бяха заснети от доброволците..

публикувано на 28.02.24 в 17:04

"Червеният пират" вероятно е от Сливен. Заплашвал е кметове и съветници

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират",..

публикувано на 28.02.24 в 16:58