Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът, пребил жена си в Сливен, остава под домашен арест

Снимка: Стоян Радев

Окръжен съд Сливен измени мярката за неотклонение от „парична гаранция" на „домашен арест" спрямо 45-годишния Йордан Стоянов, обвинен в домашно насилие. Според обвинението той е нанесъл лека телесна повреда на бившата си съпруга. 

На първа инстанция на Стоянов бе наложена парична гаранция от 1500 лева, но след протест на Районната прокуратура се стигна до днешното решение на съда. Пред медиите той коментира, че не е участвал в нападението, а сестрите му са били провокирани от бившата му съпруга да я набият и отрежат част от косата и. Боят той определи като „женски", а причината е дело за присъждане на родителски права.

Обвинен съм от жена си. Тя казва, че съм и нанесъл два удара, които даже не може да определи дали са шамари или юмрук.  Значи, това което е подстригано, то е било за много кратко време. В смисъл отрязали са някаква част от косата и тя след това се е подстригала в смисъл да закрие това, което подстригано. Ми, одрали са я, женски бой, разбира се. Не чувствам вина. Значи тя не трябваше да постъпва така.

Нападението над бившата съпруга на Йордан Стоянов бе извършено пред дома й в началото на този месец. Той е сочен за главния извършител на побоя, сестрите му не са привлечени като обвиняеми по делото.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Свиленград

Гласуват извънредна помощ за животновъдите в община Свиленград заради унищожените от пожарите пасища

Трети ден продължават пожарите в община Свиленград. Близо 150 000 декара площи вече са изгорели, а огнената стихия създава огромни трудности на пожарните екипи и доброволците, включили се в борбата с огъня. За щастие няма пострадали хора , но..

обновено на 15.07.24 в 15:44

Казанлък отбелязва рождението на Апостола с изложба

По повод 187 години от  рождението на Васил Левски в Литературна къща музей „Чудомир“ в Казанлък утре ще се открие  фотодокументалната изложба Места на памет /1873 – 1933/ - Измерения на героичния образ на Левски" на Института за исторически..

публикувано на 15.07.24 в 15:38

Стара Загора ще почете 187 години от рождението на Апостола

На 18 юли 2024 г. се навършват 187 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски . Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героя от..

публикувано на 15.07.24 в 15:10

Община Стара Загора премахна 36 незаконни постройки в квартал „Индустриален“

В рамките на три дни, от 10 до 12 юли 2024 г., екипи на Община Стара Загора премахнаха 36 незаконни постройки, разположени в района на поречието на река Бедечка в квартал „Индустриален“. Оглед на мястото бе извършен днес от представители на общинска..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Екстремен риск от пожари в област Ямбол

Все още не е изцяло ликвидиран пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово, който избухна на 12 юли. Засегнати от огъня са около 8 000 декара, от които 2500 широколистна гора, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Два противопожарни екипа..

публикувано на 15.07.24 в 14:46

Община Стара Загора засилва контрола за ред и безопасност

През изминалата седмица са наложени 19 санкции с Акт за установяване на административно нарушение, като основен фокус е поставен върху употребата на алкохол на обществено място. 8 граждани са санкционирани по чл. 7а от Наредбата за Обществения ред в..

публикувано на 15.07.24 в 13:40

Мъж заплаши да скочи от четвъртия етаж на блок в Казанлък

Мъж заплашва да скочи от четвъртия етаж на жилищен блок в Казанлък. На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Минути след тяхното идване, той е бил спасен от полицаите.  Към момента не е известна причината, поради която мъжът е предприел..

публикувано на 15.07.24 в 12:51

Обявиха бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград

Със заповед на областния управител на Хасково е обявено бедствено положения на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград.  Причина за това става разрастването на пожарите, които бушуват в област Хасково и унищожиха над 100..

публикувано на 15.07.24 в 11:43

Конфликтът Пеевски - Доган: Шанс за оздравителни процеси в държавата

Конфликтът Пеевски – Доган в ДПС е част от разпада на модела на дълбоката държава, формиран още в зората на българската демокрация. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за тема номер едно на политическата сцена у нас бившият български посланик..

публикувано на 15.07.24 в 11:33

25 000 лева за ремонта на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики"

25 000 лв. ще струва ремонтът на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Това става ясно от писмен отговор на управителят на "ВиК" ЕООД Стара Загора инж. Радостин Миланов до БНР Радио Стара Загора  Ремонтът на ключовото..

публикувано на 15.07.24 в 11:16