Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лифтери, сензорна пътека и повдигнати лехи за децата от центровете на Фондация Сийдър в Казанлък

Нова терапевтична зона изградиха за два от центровете за деца с увреждания и лишени от родители на Фондация Сийдър в Казанлък.

Това са различни съоръжения, които ще подобрят средата и качеството на живот на децата, както и условията на труд на социалните работници и терапевти, уточни изп.дир. на организацията Александрина Димитрова. Средствата за закупуването им са дарение от местна фирма.

Терапевтичната зона включва лифтери за трудноподвижните деца, сензорна пътека, както и повдигнати лехи, за да могат децата в инвалидни колички да се занимават с градинарство.

В центрове от семеен тип на Фондация Сийдър осма година получават 24-часови грижи и изведени от Дома за деца с тежки увреждания в Бузовград.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска..

публикувано на 30.05.24 в 08:39

Ученически благотворителен търг събра 2 000 лв за децата от центровете от семеен тип в Стара Загора

Първият благотворителен търг организиран от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора събра 2 000 лв от продажби на картини и дарения. Търгът се проведе в Градската художествена галерия под мотото "Картина за..

публикувано на 30.05.24 в 06:11

22 избирателни секции ще има в община Болярово

22 избирателни секции, от които една подвижна, ще бъдат разкрити на територията на община Болярово за предстоящите избори на 9 юни. Машинно ще се гласува в две от тях, съобщи кметът на Болярово Христо Христов.  По една избирателна секция ще има във..

публикувано на 29.05.24 в 16:46
Снимка : архив - община Стара Загора

Пето ОУ победи в пластмасовата надпревара със събрани 435 кг боклук в Стара Загора

Пето ОУ „Митьо Станев“ е победител от междуучилищната състезателна инициатива за събиране на отпадъци „Не цикли, а рециклирай! За по-чиста околна среда!“, която се проведе през целия май. Възпитаниците на основното училище са успели да..

публикувано на 29.05.24 в 16:08

За партиите представителството на ромите в структурите им е нежелано

В основата на проблемите пред ромската общност стоят образованието, инфраструктурата и безработицата.  Това заяви в студиото на Радио Стара Загора Ганчо Илиев, управител на „Свят без граници". В отговор на въпрос той каза, че не е срещнал партия или..

публикувано на 29.05.24 в 15:56

Ученици организират благотворителн търг за деца

Тази вечер в Градската художествена галерия  от 18 часа учениците от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“  в Стара Загора организират благотворителен търг-изложба „Стара Загора в рамки“. Мотото на търга е "Картина за Вас, щастие за тях!". 12-те..

публикувано на 29.05.24 в 15:52

Колко нощувки има в тридневна екскурзия?

Тридневна екскурзия е причина за двудневни коментари. Става дума за условието на задача по математика за малките матури на четвъртокласниците. Една част от децата, родителите и техни преподаватели изразиха мнение, че условието е неточно, което..

публикувано на 29.05.24 в 15:40

В община Болярово започват работа по важни проекти

В община Болярово започва реализацията на важни инфраструктурни проекти, съобщи кметът Христо Христов.  Основен ремонт и саниране ще се извърши на 130-годишното читалище „Ана Маймункова“ в село Воден. „Договорът за читалището, което е най-старото в..

публикувано на 29.05.24 в 15:30
Снимка: ДКТ

Детската театрална школа на Кукления театър с премиера на „Питър Пан“

Детската театрална школа към Кукления театър на Стара Загора има премиера на 1 юни, Международния ден на детето.  Децата от школата ще представят пред малките и порастнали деца от публиката спектакъла ПИТЪР ПАН по Джеймс Матю Бари. Ръководителите на..

публикувано на 29.05.24 в 14:17

Тече процедура по кандидатстване за високотехнологични помощни средства

Общо 10 заявления са подадени към момента по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщи Петя Чакърова, директорът на Регионална дирекция „Социално..

публикувано на 29.05.24 в 12:26