Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуираха възрастна жена заради пожар в Стара Загора

Предполага се, че огънят лумнал заради електрически отоплителен уред

Снимка: Радио ВИДИН

Възрастна жена от Стара Загора е била евакуирана през прозорец от жилище в Стара Загора, където тази нощ лумнал пожар.

Огънят избухнал около три часа след полунощ, на мястото бил изпратен един противопожарен автомобил.

Пламъците са излизали от отворите на прозорците на сградата, което е нещо необичайно за жилище.

Пожарът е ликвидиран сравнително бързо, но е имало застрашени граждани. Евакуирана е  възрастна жена, която е била изложена на много голям риск, имало е опасност за живота й.

Помощ на огнеборците са оказали униформени и екип на Спешна помощ“, съобщи началникът на Районната служба на пожарната в Стара Загора главен инспектор Антон Колев

Първоначалните данни сочат, че пожарът е възникнал от отоплителен електрически уред.

Благодарност към бързата работа на огнеборците и медиците изразиха и хора от опожарения вход.


На 25 сигнала за произшествия са реагирали старозагорските огнеборци от началото на годината. За изминалата година екипите са ликвидирали 885 произшествия, повече от половината от които отново заради пожари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането,..

публикувано на 12.07.24 в 14:09

Поставят още камери за гарантиране на реда в община Павел баня

Саниране на сградата на Полицейския участък в Павел баня, възможностите за видеонаблюдение и опазване на обществения ред обсъдиха на среща кметът на община Павел баня Иса Бесоолу и началникът на Районно управление на МВР - Казанлък главен инспектор..

публикувано на 12.07.24 в 14:06

Моторист блъсна пешеходка в Стара Загора

62-годишна жена е с опасност за живота , след като мотор я блъска на кръговото кръстовище на площад „Берое“ в Стара Загора, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на 11-и юни около 17:30 ч. в началото на ул. „Августа Траяна“, докато..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Спасиха от пожар десет къщи в новозагорското село Караново

Десет къщи в новозагорското село Караново са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят в потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци...

публикувано на 12.07.24 в 12:02

Големият пожар в района на Одрин е овладян

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница.  Районът се..

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Въвеждат временна организация на движението заради рокфеста в Могилово

Въвежда се временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley край село Могилово, информират от община Чирпан.  Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на..

публикувано на 12.07.24 в 11:53

В Брягово искат решение на проблема със замърсената вода

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково ограничи използването на вода за питейни нужди в общо пет села в областта. Това стана със заповед в края на миналата седмица. Причината е мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и..

публикувано на 12.07.24 в 11:46

Разхлаждат със сладолед животните в зоопарка в Стара Загора

Със сладолед от плодове разхлаждат питомците в старозагорският зоопарк в тези най-горещи дни от лятото. За днес е обявен оранжев код за опасно високи температури, а за да се разхладят мечките и маймуните получават специални лакомство във вид на..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Хората са причинили повечето пожари в Старозагорско това лято

Три пъти повече пожари са гасили огнеборците в област Стара Загора от началото на юни, в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на това лято се отчитат 303 пожара, а през 2023 г. те са били 90, съобщи в предаването „Репортер“..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55