Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Христов: Бюджетът на Общината Стара Загора за 2024г. е балансиран

Като балансиран определи бюджета на Община Стара Загора председателят на групата съветници на ГЕРБ в местния парламент Емил Христов. Над 251млн.лв. залагат в сметката за 2024г. от общинска администрация. Бюджетът ще бъде разгледан на извънредна сесия, която ще се проведе във вторник, 13 февруари. Емил Христов, който е и председател на бюджетната комисия, разкри, че дебатите около приемането на финансовия документ на Стара Загора са били белязани от диалогичност и разбирателство. Въпреки това Христов коментира, че очаква бюджетът да не бъде подкрепен от всички старозагорски съветници.

Въпреки рекордния бюджет за Стара Загора Емил Христов акцентира на проблем, който прозира зад сумата от над 251млн.лв.. Той обърна внимание, че собствените приходи на Общината спадат като процент, достигайки 33% или около 83млн.лв.. По този повод председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент в Стара Загора настоя да бъде повдигната темата за финансовата децентрализация на общините и отделянето на 2% от данъците, които всеки заплаща на държавата.

Заедно с Бюджет 2024г. на Стара Загора в дневния ред на сесията влизат и приемането на “Програма за управление на Община Стара Загора за мандат 2023-2027г., годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, промяна в структурата на общинска администрация, избор на управител на ДКЦ I. Съветниците трябва да дадат съгласие и за изпълнение на дейностите по проект „Основен ремонт на лекоатлетическа писта на тренировъчен стадион "Берое", за което Общината трябва да се ангажира със задължение от 674хил.лв..


БНР подкасти:

Още от категорията

Мъгла на АМ "Тракия" и частично заледени настилки в прохода Шипка

Частично заледяване на пътната настилка през прохода Шипка очаква шофьорите. Температурата тази сутрин 4 градуса под нулата. Времето е ясно и без ограничения. Сухи са настилките в Прохода Република. Мъгла на места затруднява видимостта по АМ Тракия в..

публикувано на 29.02.24 в 06:34

Изложба „Аз съм българче, обичам…“ организират и тази година в зала „Байер“

На 29 февруари, от 18.00 часа, в зала „Лубор Байер“ за поредна година нареждат традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, по повод Националния празник на България - 3 март. Тя се организира от Школа за изобразителни изкуства при Читалище..

публикувано на 28.02.24 в 19:13

Превантивно-информационна кампания на МКБППМН ,,Обединени срещу насилието“ инициира събития за дванадесета година в Стара Загора

Съвместни инициативи по повод 28 февруари – Световен ден против тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, реализират Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община..

публикувано на 28.02.24 в 19:10

Програма за нови възможности за финансиране на културни събития в Стара Загора представи ресорният зам.-кмет на Общината Милена Желева

В Културен център „Стара Загора“ се проведе информационна среща във връзка с проекта на Правилник на Програма „Култура“ на Община Стара Загора. Ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Милена Желева даде разяснения и обясни важните акценти по..

публикувано на 28.02.24 в 18:56

Щъркелите подраниха

В навечерието на националния ни празник, бели щъркели избраха емблематичния за старозагорци монумент "Самарско знаме" за своята почивка по време на дългия път на миграцията.  Обичаните от всички предвестници на пролетта бяха заснети от доброволците..

публикувано на 28.02.24 в 17:04

"Червеният пират" вероятно е от Сливен. Заплашвал е кметове и съветници

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират",..

публикувано на 28.02.24 в 16:58

Извършват укрепителни дейности по фасадата на бившия АГ-комплекс

УМБАЛ „Киркович“ ще извърши дейности по укрепване на фасадата на сградата на акушеро-гинекологичния комплекс в центъра на Стара Загора. Такива предстои да бъдат реализирани на 4 март, разкри директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. От 3..

публикувано на 28.02.24 в 16:55

От средата на март стартира изплащането на още 150 лева еднократна помощ за учениците

Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за учениците от първи, втори, трети, четвърти и осми клас ще стартира на 15 март. Това съобщи Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора. Сумата..

публикувано на 28.02.24 в 16:30

Да внимаваме при избора на мартеници, съветват от "Ние, потребителите"

Само ден остава до 1 март, когато всички ще закичим или ще сложим на ръцете си червено-бели мартеници. И тази година търговците и майсторите на мартеници са се постарали да задоволят с голямо разнообразие всеки вкус на клиентите. Предлагат се не само..

публикувано на 28.02.24 в 16:26

Земеделци и пчелари отварят вратите на стопанствата си за гости в инициативата "На гости на Тунджа"

Земеделци и пчелари в община Тунджа отварят вратите на стопанствата си за посетители от всякаква възраст. Това е част от инициативата наречена "На гости на Тунджа", а целта на проекта е посетителите не просто да наблюдават и разглеждат, а и да..

публикувано на 28.02.24 в 16:12