Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват ремонти на детски градини в Стара Загора

От понеделник (18.03) стартират ремонтите на две детски градини в Стара Загора. Това са ДГ 31 „Слънце“ и ДГ 33 „Люляк“, съобщи  зам.-кметът по „Устройство на територията, строителството и безопасността на движението“ арх. Мартин Паскалев в студиото на предаването „Час Пик“ на радио Стара Загора.

Той обясни, че е замразен ремонтът в детска ясла номер 9 "Роза", защото в изготвения първоначално проект не е отразена вертикалната планировка на двора. Това налага нов проект, който вече е почти готов, каза арх. Паскалев и поясни, че ако всичко се реализира без пречки до 3 месеца ремонтът на детското заведение може да е факт.

Арх. Мартин Паскалев коментира още, че е в процес на подготовка конкурсът за нов главен архитект на Община Стара Загора.

Арх. Паскалев бе категоричен, че след излязлата през последните дни информация от МРРБ за средствата, които могат да бъдат инвестирани в проекти на общините, е реално екипът на Община Стара Загора да е обезпокоен. Само преди няколко дни кметът Живко Тодоров изрази опасенията си  в социалните мрежи затова, че МРРБ има лимит от само 400 млн. лв. за проектите на общините, което означава, че е възможно  да не бъдат осигурени тези  50 млн. лв., за които общината кандидатства с проекти.

„Все още имаме основания за притеснение за реализацията на тези инфраструктурни и обществено значими проекти, подадени към министерството“, коментира зам.-кметът арх. Мартин Паскалев  Той  поясни, че подписаните днес с други общини споразумения дават знак за успокоение. Транширането средствата обаче може да забави някои от вече започнатите проекти, каза още арх. Паскалев. Сред заложените проекти са обновяването на двата парка- Пети октомври и Александър Стамболийски (Алана), основен ремонт на училището в кв. Казански, на 66 Детска градина, участъци от улица „Княз Борис“ и улица “Граф Игнатиев“, участък от пътя Калояновец – Ловец.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дончо Радев

От "Възраждане" са против продажбата на общинска земя за частно онкоотделение в Стара Загора

На провеждащата се днес редовна сесия на Общински съвет Стара Загора, съветниците трябва да вземат окончателно решение по казуса с придобиването на общински терен от „Металик“ АД. Частното дружество, собственик на Болница „Тракия“, възнамерява да..

публикувано на 27.06.24 в 11:13

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в жегите

По време на екстремно високи температури навън, работодателите са длъжни да направят оценка на риска и да осигурят климатизация и вентилация на помещенията при работа на закрито. Когато се работи на открито, те трябва да предприемат организационни..

публикувано на 27.06.24 в 11:10

Ивета Лазарова остава председател на Общинския съвет в Стара Загора

Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ остава председател на Общинския съвет в Стара Загора след проведената в началото на днешното заседание процедура по таен вот. За пореден път от групата на Възраждане поискаха оставката й..

публикувано на 27.06.24 в 10:59

Шофьорът на цистерната, влачена от товарен влак, е без опасност за живота

49-годишният шофьор на цистерната, която вчера беше ударена от товарен влак в симеоновградското село Калугерово е настанен за лечение в болница, без опасност за живота, съобщават от полицията. Припомням, че инцидентът стана на неохраняем жп прелез..

публикувано на 27.06.24 в 10:38

В Художествената галерия откриха изложба на известния старозагорски творец Ботьо Ботев

Изложбата от 40 творби – живопис, акварели, сух пастел и рисунки, посветена на 70-годишнината от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев (1954-2012), беше открита в Художествената галерия в Стара Загора. Експозицията е  озаглавена „Диалози“и..

публикувано на 27.06.24 в 10:06

Законодателна мярка може да остави пазара без най-купуваните видове хляб, алармират от бранша

„От 1 юли влиза в сила законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, която ще доведе до абсолютна катастрофа по веригата производител – дистрибутор – търговец. Хлябовете бял, типов и „Добруджа“ , които са обект на тази мярка,..

публикувано на 27.06.24 в 09:38

Товарен влак и цистерна за гориво се сблъскаха край Калугерово, няма сериозно пострадали

Товарна влакова композиция и цистерна за гориво са се сблъскали край симеоновградското село Калугерово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Хасково. Сигналът за инцидента е подаден в 16:45 часа. Ударът е станал на..

публикувано на 26.06.24 в 18:55

Нова изследователска разходка ще търси „Невидимата Августа Траяна“

Безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“ ще се проведе в събота, 29 юни 2024 г., от 9.30 часа, оповестиха от отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора. Темата на изследователската разходка ще бъде..

публикувано на 26.06.24 в 18:22
Община Стара Загора

6 фирми и 85 души са сигурните участници в Нощта на индустрията в Стара Загора

85 души се регистрираха до момента, за да участват в първото пилотно издание на Нощта на индустрията в Стара Загора . Това оповести днес Росица Райкова, началник на Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ в Община Стара Загора...

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Лидерът на ДПС в Хасково стана областен управител

Министерски съвет назначи Мехмед Атаман за областен управител на Хасково , съобщават от правителствената пресслужба.  Той е бил депутат в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник-областен управител на Хасково, както и заместник-кмет на..

публикувано на 26.06.24 в 17:41