Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукленият театър в Стара Загора обявява поръчка за извършване на геология на сградата

„Не се уморяваме да работим“. Така в ефира на Радио Стара Загора директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков коментира двете награди "ИКАР" за "Най-добър куклен спектакъл" и "Най-добър мениджмънт", които културната институцията завоюва преди дни.  Зам.-директорът Таня Калчева подчерта, че големият успех на Кукления театър се дължи на неговия екип. Двамата бяха категорични, че всички, които са ангажирани с продукцията на културната институция, продължават да вършат своята работа с много енергия и настроение.

Дарин Петков разкри, че Държавният куклен театър предстои още през април да обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши геология на сградата. Причината е пропукване, което се появява за втори път в последните двадесет години. Кукленият театър е в готовност да сключи договор и с победителя в международния архитектурен конкурс, който се проведе през миналата година.



По публикацията работи: Живко Иванов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков: Гласуваните пари за мините са предизборна пиратка от ГЕРБ и ДПС

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните „Мини Марица-изток“ с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ. Това коментираха лидерът на..

публикувано на 27.04.24 в 17:58
Радослав Рибарски

Радослав Рибарски ще е водач на листата на ПП-ДБ в Стара Загора

Радослав Рибарски ще е водач на листата на ПП-ДБ в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори на 9 юни. Това обявиха лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев преди срещата си с граждани в Стара Загора. Рибарски беше..

публикувано на 27.04.24 в 17:13
Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев ще е водач на листата на БСП в Стара Загора

Драгомир Стойнев ще е водач на листата на БСП в Стара Загора за предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно след днешното заседание на Националният съвет на БСП, на което бяха утвърдени листите за изборите за Европейски парламент и 50-то..

публикувано на 27.04.24 в 16:18

На Лазаровден пъстър празник в “Аязмото” събра малки и големи

На Лазаровден стотици старозагорци и гости на града се насладиха на празнична програма, съчетала спорт, култура и изкуство. Дейностите започнаха още в 9.00 часа със спортни активности, включващи йога и за големи, и за малки, както и открити тренировки по..

публикувано на 27.04.24 в 15:27

„Възраждане“ представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол

Партия „Възраждане“ представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол. В листата са включени осем кандидати- петима мъже и три дами. Водач на листата е настоящият депутат от региона Никола Димитров, който за четвърти път се кандидатира за..

публикувано на 27.04.24 в 14:10

Почистват язовир "Малко Шарково" в община Болярово

Почистване на язовир „Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В екоакцията ще се включат и клубове по спортен риболов, жители на село Малко Шарково и доброволци. Акцията ще започне в 9..

публикувано на 27.04.24 в 10:12
Община Стара Загора

В Стара Загора предприемат спешни мерки заради коклюша

От Община Стара Загора информираме по спешност всички детски заведения – ясли, градини и училища, както и всички здравни специалисти за мерките, изисквани от РЗИ във връзка с регистрираните случаи на болестта коклюш. Т ова съобщи днес зам.-кметът на..

публикувано на 26.04.24 в 18:48
Градоносен облак над Стара Загора

18 км облак е причина за щетите от градушката в Сливенско

Градоносен облак с дължина 18 километра и височина над 10 километра е причинил щетите по земеделските площи в няколко села в Сливенско и град Шивачево вчера следобед. На всеки 30 секунди са изстрелвани противоградни ракети по облака, като само в..

публикувано на 26.04.24 в 17:30

Близо 1100 ракети са изстреляни при вчерашните градушки

В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, чиито площи пострадаха от вчерашната градушка в Южна България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов по време на среща със земеделски производители в..

публикувано на 26.04.24 в 17:08

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на..

публикувано на 26.04.24 в 16:13