Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Гурково с призив за мащабно пролетно почистване в общината

Кампания е под надслов 8 дни "За чисти улици и чиста околна среда"

С призив за мащабно пролетно почистване  в община Гурково „За чисти улици и чиста околна среда“ започна срещата на кмета Кънчо Папазов с институции, фирми и граждани. Той призова от 15 до 22 април да се включат заедно да почистят града и селата, да  променят нелицеприятните пространства  и да оставят в миналото нерегламентираните сметища, безразборното изхвърляне на отпадъци и всичко, което е в разрез с начина на живот и опорочава реда на местната общност.

 „Да посрещнем Възкресение Христово с чисти улици и чиста околна среда. Почистването на нашия общ дом  няма да стане нито за един ден, нито за една нощ, но с помощта на всички ни вярвам, че можем да постигнем трайна промяна. Приносът на всеки е от изключително значение.  А и няма по-добър повод за отбелязване на Деня на Земята – 22 април, с акция за  по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване  живота на планетата“, каза кметът.

На срещата стана ясно, че институциите и фирмите ще се включат в мащабната инициатива. Градът е разделен на 8 района за чистене, към които фирмите ще се присъединят, определен е координиращ кампанията - зам.-кметът Станьо Георгиев, в селата отговорници за еко акцията са кметовете и кметските наместници. Доброволците ще имат възможност да получат чували и ръкавици при заявка. Създадена е организация за събиране на едрогабаритни отпадъци и вещи, за които е нужна комуникация със Звеното по чистота. Специализираните автомобили ще се грижат за своевременното сметоизвозване.

 „Грижата за околната среда създава условия за хармония с природата и за по-здравословен начин на живот. Когато поддържаме чистота не само в нашите дворове, а и на улицата, в кварталите,  в парковете, градинките, край реката, в гората, ни кара да се гордеем с мястото, където работим,  децата играят, родителите се разхождат и  живеем заедно“, подчерта Папазов.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

доц. д-р Алексей Стоев

Махалото на Фуко ще бъде инсталирано във входа на Планетариума в Стара Загора

Тази нова учебна година е знаменателна, тъй като е първата, в която Астрономическата обсерватория в Стара Загора отново разполага с планетариум. Той бе възстановен миналия декември на последния етаж на Езиковата гимназия в града. Това каза по Радио..

публикувано на 27.08.24 в 11:42

Град Гълъбово става на 55 години

Днес Гълъбово чества 55 години от обявяването за град. Официалното откриване на празниците  е от 11 часа пред сградата на Общината. Но по традиция празничната програма ще продължи с разнообразни събития до края на седмицата. Това каза за Радио Стара..

обновено на 27.08.24 в 11:29
архив

Осъдиха естонски гражданин за незаконен трафик на мигранти

По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден  37-годишен естонски гражданин. Той е признат за виновен за това, че на 5.08.2024 г., на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, чрез използване на моторно превозно средство –..

публикувано на 27.08.24 в 11:09

За денонощие четирима задържани да управляват автомобил след употреба на наркотични вещества

През последното денонощие полицията задържа четирима шофьори да управляват автомобил след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.   На 26.08.2024г. във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство по..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Задигнаха маси и столове от заведение в Стара Загора

Старозагорско кафене остана без обзавеждане  след като неизвестни задигнаха част от масите и столовете на заведението. На 26.08.2024г., в 12:00ч., във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за кражба от кафе-аперитив в гр.Стара Загора.  По данни на..

публикувано на 27.08.24 в 10:08

В село Мамарчево предстои разкриване на нови социални услуги

Деветдесет и седем работни места ще се създадат в община Болярово чрез разкриване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за над 90 потребители. В момента общинската администрация..

публикувано на 27.08.24 в 10:01

Преди началото на учебната година децата трябва да посетят педиатър, офталмолог и ортопед

Преди да започне новата учебна година всяко дете трябва да бъде прегледано от своя лични педиатър, за да се снеме неговият здравен статус и да се установи общото му здравословно състояние, каза по Радио Стара Загора педиатърът д-р Ралица Пейчева....

публикувано на 27.08.24 в 09:50

Спокойна нощ след пожара в Дълбоки

Три противопожарни екипа са останали на мястото на пожара в село Дълбоки през нощта, всичко е спокойно.  "До обяд ще се постараем да оценим щетите и да преценим дали ще остане дежурен екип, който  да следи да не се разпали някое от огнищата. Вчера..

публикувано на 27.08.24 в 08:50

Времето във вторник:валежите се изместват в източната половина от страната

Днес ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще има над Северна и Източна България. На места, главно в източната половина от страната, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 27.08.24 в 06:30

Осем пожарни и хеликоптер гасят отделни огнища край Дълбоки

Ограничен е пожарът край старозагорското село Дълбоки, няма опасност за гората и къщите. Осем екипа на пожарната продължават да гасят отделни огнища, разпалвани от силния вятър. В борбата с огъня се включи и хеликоптер.  Пожарът погълна стопанска..

публикувано на 26.08.24 в 17:20