Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромен интерес към WorkIn Stara Zagora

| обновено на 19.04.24 в 15:18
2
Заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев даде официален старт на кариерния форум WorkIn Stara Zagora

Стара Загора е домакин на кариерното изложение WorkIn Stara Zagora днес и утре. Второто издание на форума събира работодатели и експерти, които ще споделят знания и опит с аудиторията. Изложбената част включва щандове на компании, които представят своите свободни позиции и стажантски програми пред търсещите професионално и кариерно развитие млади хора.

Събитието беше официално открито от зам. -кмета Радостин Танев. "В Стара Загора институциите, бизнесът, хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си и да става по-привлекателен не само за бизнеса, но и за хората", обърна се той към публиката в залата на Старозагорската опера.

Българският еврокомисар по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Илиана Иванова отправи специално приветствие и видеообръщение към участниците. От думите й се разбра, че над 2000 училища в страната ще бъдат оборудвани с лаборатории. Инвестициите в тях са ключови за подготовката на младите хора за кариера в областта на науките, технологиите, инженерството и математиката. Тя отбеляза още, че Стара Загора е получила над 10 млн. евро за реализация на повече от 100 проекта в подкрепа на младежта. 

Кариерният форум се провежда във фоайето на Старозагорската опера. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01

Спират предизборната агитация за Празника на розата в Казанлък

За кулминацията на 121-те Празници на розата в Казанлък от 31 май до 2 юни се очакват десетки хиляди гости от цял свят и за да не развалят настроението им тази година ще бъдат премахнати палатките на политически партии в центъра на града и..

публикувано на 30.05.24 в 12:45

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ утре в Стара Загора

Във връзка с националната превантивна програма „Работа на полицията в училищата“ ОДМВР - Стара Загора организира заключително мероприятие под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. То е насрочено за 31-ви май от 10.30 часа и ще се..

публикувано на 30.05.24 в 12:16

„Неразказани истории по правите улици“ се завръща през уикендите в Стара Загора

И тази година Туристическият информационен център, с подкрепата на Община Стара Загора, подновява своите летни безплатни разходки под мотото „Неразказани истории по правите улици“. Това съобщиха от общинския пресцентър. Първата инициатива ще бъде..

публикувано на 30.05.24 в 12:02

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска..

публикувано на 30.05.24 в 08:39

Ученически благотворителен търг събра 2 000 лв за децата от центровете от семеен тип в Стара Загора

Първият благотворителен търг организиран от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора събра 2 000 лв от продажби на картини и дарения. Търгът се проведе в Градската художествена галерия под мотото "Картина за..

публикувано на 30.05.24 в 06:11

22 избирателни секции ще има в община Болярово

22 избирателни секции, от които една подвижна, ще бъдат разкрити на територията на община Болярово за предстоящите избори на 9 юни. Машинно ще се гласува в две от тях, съобщи кметът на Болярово Христо Христов.  По една избирателна секция ще има във..

публикувано на 29.05.24 в 16:46
Снимка : архив - община Стара Загора

Пето ОУ победи в пластмасовата надпревара със събрани 435 кг боклук в Стара Загора

Пето ОУ „Митьо Станев“ е победител от междуучилищната състезателна инициатива за събиране на отпадъци „Не цикли, а рециклирай! За по-чиста околна среда!“, която се проведе през целия май. Възпитаниците на основното училище са успели да..

публикувано на 29.05.24 в 16:08

За партиите представителството на ромите в структурите им е нежелано

В основата на проблемите пред ромската общност стоят образованието, инфраструктурата и безработицата.  Това заяви в студиото на Радио Стара Загора Ганчо Илиев, управител на „Свят без граници". В отговор на въпрос той каза, че не е срещнал партия или..

публикувано на 29.05.24 в 15:56

Ученици организират благотворителн търг за деца

Тази вечер в Градската художествена галерия  от 18 часа учениците от Природоматематическата гимназия „Гео Милев“  в Стара Загора организират благотворителен търг-изложба „Стара Загора в рамки“. Мотото на търга е "Картина за Вас, щастие за тях!". 12-те..

публикувано на 29.05.24 в 15:52