Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

400 са свободните работни места в региона, на които могат да разчитат съкратените в ТЕЦ 3

Снимка: Областна администрация

Предстоящите съкращения в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" бяха разисквани на среща в областната администрация в  Стара Загора. От частната въглищна централа са заявили в Бюрото по труда, че предстои да освободят 160 работници в периода от 10 май до 10 юни.

На срещата при областния управител Ива Радева участваха представители на бюрата по труда от Стара Загора, Гълъбово, Раднево, както и представители на засегнатите общини, синдикати и представител на Националния осигурителен институт. Всички работници, които се очаква да бъдат освободени са уведомени за възможни алтернативни работни места в региона каза след срещата областният управител.

"Всички работници, които им предстои да бъдат съкратени са уведомени за възможни алтернативни работни места в региона, които са подходящи за техните длъжности заемани до момента в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3". Свободните работни места са 400 на брой в различни фирми, които са обявени и може да се започне работа при тях.", каза Радева.

За 8 май е предвидена и информационна среща, на която фирмите, които предлагат работни места ще запознаят заинтересованите с условия си за работа.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

архив, Радио Стара Загора

Утре е Денят на Казанлък

Утре е денят на Казанлък. И първият от трите дни на кулминацията на Празника на розата в Града на розите.  Празничният 31 май ще започне с официалното издигане на знамената на площада пред Общината. Следва тържествена сесия , на която със званието..

публикувано на 30.05.24 в 13:38

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарат.  Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много..

публикувано на 30.05.24 в 13:28

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01

Спират предизборната агитация за Празника на розата в Казанлък

За кулминацията на 121-те Празници на розата в Казанлък от 31 май до 2 юни се очакват десетки хиляди гости от цял свят и за да не развалят настроението им тази година ще бъдат премахнати палатките на политически партии в центъра на града и..

публикувано на 30.05.24 в 12:45

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ утре в Стара Загора

Във връзка с националната превантивна програма „Работа на полицията в училищата“ ОДМВР - Стара Загора организира заключително мероприятие под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. То е насрочено за 31-ви май от 10.30 часа и ще се..

публикувано на 30.05.24 в 12:16

„Неразказани истории по правите улици“ се завръща през уикендите в Стара Загора

И тази година Туристическият информационен център, с подкрепата на Община Стара Загора, подновява своите летни безплатни разходки под мотото „Неразказани истории по правите улици“. Това съобщиха от общинския пресцентър. Първата инициатива ще бъде..

публикувано на 30.05.24 в 12:02

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска..

публикувано на 30.05.24 в 08:39

Ученически благотворителен търг събра 2 000 лв за децата от центровете от семеен тип в Стара Загора

Първият благотворителен търг организиран от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия "Гео Милев" в Стара Загора събра 2 000 лв от продажби на картини и дарения. Търгът се проведе в Градската художествена галерия под мотото "Картина за..

публикувано на 30.05.24 в 06:11

22 избирателни секции ще има в община Болярово

22 избирателни секции, от които една подвижна, ще бъдат разкрити на територията на община Болярово за предстоящите избори на 9 юни. Машинно ще се гласува в две от тях, съобщи кметът на Болярово Христо Христов.  По една избирателна секция ще има във..

публикувано на 29.05.24 в 16:46
Снимка : архив - община Стара Загора

Пето ОУ победи в пластмасовата надпревара със събрани 435 кг боклук в Стара Загора

Пето ОУ „Митьо Станев“ е победител от междуучилищната състезателна инициатива за събиране на отпадъци „Не цикли, а рециклирай! За по-чиста околна среда!“, която се проведе през целия май. Възпитаниците на основното училище са успели да..

публикувано на 29.05.24 в 16:08