Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оргинизират туристически поход на 1 май в Стара Загора

Парк "Митрополит Методий Кусев" (Аязмото), Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Еднодневен туристически поход под надслов „Животът изисква движение“ организират на 1 май от Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Образователен и туристически център „Кукуряк“. Събитието е посветено на предстоящия на 10 май Световен ден на физическата активност.

Ниската физическа активност е един от основните фактори за риска от възникване на болести като затлъстяване, онкологични и сърдечно-съдови заболявания, припомни Искра Динева от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора и призова повече хора да се включат в похода, който започва в 10 часа от фонтан „Жабките“ на Аязмото.

Необходимата екипировка е спортно облекло, удобни спортни обувки, репелент, вода и нещо дребно за хапване.

Събития посветени на деня за физическа активност ще се проведат и на самият 10 май в парк „Артилерийски“.

По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Къде няма да има вода в Стара Загора

Във връзка изпълнение на монтажни дейности по проект за реконструкция на  водопроводна мрежа в Стара Загора по бул. „Цар Симеон Велики“, ще бъде спряна водата и ще има временни прекъсвания от 9:00 до 18:00 часа , съобщават от ВиК Стара Загора...

публикувано на 26.08.24 в 08:40

Защо Общинският съвет в Стара Загора ще заседава извънредно?

Общинският съвет в Стара Загора ще проведе извънредно заседание от 9:00 часа. Две са точките в дневния ред, които ще гласуват заседателите. Първата точка е за финансиране на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно..

публикувано на 26.08.24 в 08:22

240 свободни места в "Гранична полиция" - Елхово

240 свободни места са обявени за елховската Регионална дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се изисква..

публикувано на 26.08.24 в 07:24

Влак се запали в района на Чирпан

Пожар е възникнал тази нощ в бързия влак от Варна за Пловдив, преди Чирпан.  Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй..

публикувано на 26.08.24 в 07:21

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия" при 157 км

Заради катастрофа е затруднено движението по автомагистрала „Тракия“ в района на 157 км в посока София в района на село Оризово. По първоначална информация са се блъснали два автомобила, които са се забили в разделителната мантинела. Образувало се е..

публикувано на 25.08.24 в 13:50

Казанлък е етапен град от колоездачната обиколка на България

Днес започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България. Провеждането ѝ ще се състои в пет етапа и ще приключи на 29 август. Финалът на втория етап- на 26 август, ще е в Казанлък. Въведена е и временна организация на движението,..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Здрава Каменова: Не сме безразлични

10 известни личности дадоха гласа си за каузата в България да бъде забранено отглеждането на телета в клетки. Актьорите Асен Блатечки, Здрава Каменова и Искра Донова, музикалните изпълнители Дивна, EVA и Ей Бо, и две дами от телевизионен риалити формат..

публикувано на 25.08.24 в 10:55

Предупреждение за горещини и днес

Предупреждение за горещини и днес. В сила е "жълт" код в 18 области, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за  Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик,..

публикувано на 25.08.24 в 09:55

Илияна Йотова припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата

В словото си вицепрезидентът припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата преди 90 години. "Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври,а българското опълчение,родоначалника на нашата храбра..

публикувано на 24.08.24 в 12:24

Йотова: Главчев има възможност за втори път да осигури провеждането на честни и прозрачни избори

Димитър Главчев има шанс да състави втори служебен кабинет, който да осигури честни и прозрачни избори. Това заяви на връх „Шипка“ визепрезидентът Илияна Йотова.  Тя изрази надежда, че ще има ново правителство след няколко месеца. Йотова беше..

публикувано на 24.08.24 в 12:20