Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в МБАЛ - Сливен

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.
Снимка: Стоян Радев

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието днес в детско отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Това съобщи пред БНР началникът на отделението д-р Люба Бъчварова. Със симптоми на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца от детска градина „Елица“  Сливен от четвъртък до днес, но само две са оставени за лечение в болницата.

Приетите в отделението деца не са били в тежко състояние, съобщи д-р Бъчварова.

"Средно увредено състояние. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо сериозно. Днес приех едно дете, което не се е чувствало добре, след като е повръщало предишните дни. Но, те днес за първи път търсят помощ. И едно детенце, което вчера късно следобед е прието, от същата група. Имало е оплаквания, но тук е за пневмония прието".

Д-р Бъчварова каза още, че през спешното отделение са преминали три деца, но след вливки, те са освободени за домашно лечение. Според официалната информация от община Сливен децата са консумирали печени сандвичи с яйце и сирене на 8 май. От РЗИ са взели проби от персонала, а от ОДБХ проби от храната и натривки от повърхностите в кухнята. Понеделник и вторник са обявени за неприсъствени по възможност на родителите. Във вторник ще излязат резултатите от РЗИ. Храната в детската градина ще се доставя от друга кухня.



По публикацията работи: Таня Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Стара Загора

Жена е била блъснат на пешеходна пътека на кръстовището между булевард "Славянски“ и ул. "Хаджи Димитър Асенов“. Сигналът за инцидента е подаден към 10:22 ч, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора.  На произшествието е пристигнал екип на спешна помощ,..

публикувано на 23.05.24 в 12:55

Проф. Юлиан Ананиев бе удостоен с индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. д-р Юлиан Ананиев бе удостоен с  индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“.  В навечерието на 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 11:13

Национален литературен конкурс за написване на български текст на военния марш „Прощаване на славянката“ обявят от старозагорски сдружения

Няколко старозагорски просветителски сдружения в партньорство с Община Стара Загора, Радио Стара Загора и държавна опера Стара Загора обявяват национален литературен конкурс за написване на български текст на може би най-известният военен марш..

публикувано на 23.05.24 в 10:46

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната в проучване за активна прозрачност

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната според проучване на програмата „Достъп до обществена информация“ за 2023 година. Данните бяха представени на онлайн пресконференция. Проучването за активна прозрачност е..

публикувано на 23.05.24 в 09:07

Пускат костенурките от Спасителния център за диви животни в естествената им среда

23 май е Световен ден за защита на костенурките. Отбелязва се от 2000 г. по инициатива на Американската организация за защита на костенурките. В световен мащаб съществуват 328 вида и са най-застрашената от изчезване група гръбначни животни.  Около..

публикувано на 23.05.24 в 08:56

Жълт код за значителни валежи в 13 области на страната

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност за 13 области на страната издаде за днес Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч,..

публикувано на 23.05.24 в 05:00

Ученици подредиха изложба в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол

В навечерието на Деня на българската просвета и култура възпитаници на  иновативно училище „Св. Климент Охридски" подредиха  свои творби в Дома на науката и техниката „Джон Атанасов" в Ямбол. Идеята е изложбата да стане традиционна.  В експозицията са..

публикувано на 22.05.24 в 18:52

Начално училище „Димитър Благоев“ е сред отличените с наградата "Стара Загора"

В навечерието на 24 май община Стара Загора връчи наградите за значими постижения в областта на науката, образованието и културата. Сред отличените с наградата „Стара Загора“ в направление „Наука и образоване“ е и Начално училище „Димитър..

публикувано на 22.05.24 в 17:05

Отбелязват 10 години от завръщането на белошипата ветрушка в България

Десет години от завръщането на белошипата ветрушка в България и Деня на НАТУРА 2000 отбелязаха днес в Спасителния център за диви животни на организацията „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Тази птица е дребен вид сокол, който се отнася към..

публикувано на 22.05.24 в 16:52

В Сливен откриха фотограска изложба за Деня на биоразнообразието

Фотографска изложба по повод международния Ден на биоразнообразието бе открита днес в Сливен. В нея са събрани  повече от сто интересни животински и растителни вида, част от които са доста редки. Изложбата е под надслов „В дивото". Автори на..

публикувано на 22.05.24 в 16:38