Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бригаден генерал Мирослав Костадинов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

Във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра Механизирана бригада“. С указ на президента на Република България на длъжността командир бе назначен бригаден генерал Мирослав Костадинов, а досегашния командир бригаден генерал Станимир Христов е назначен на длъжността „Началник на щаба на сухопътните войски“. 

Официални гости на тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността "Командир на 2-ра Механизирана бригада" бяха командира на Сухопътните войски Генерал – майор Деян Дешков, комисар Стоян Колев, директор на областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, офицер от запаса генерал Златан Стойков и Стефан Горчев от Община Стара Загора.

След посрещане на бойното знаме на бригадата и приемане на строя бяха обявени указите на президента за освобождаване от длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада“ на бригаден генерал Станимир Христов и назначаване на длъжност на полковник Мирослав Костадинов, удостоен с висше офицерско звание бригаден генерал.

След това се състоя ритуалът по сдаване и приемане на бойното знаме.

Командирът на сухопътните войски Генерал-майор Деян Дешков изказа своята благодарност на бригаден генерал Христов за всеотдайната и коректна служба, и му пожела успехи на новата длъжност, а на бригаден генерал Мирослав Костадинов пожела успех при справянето с новите предизвикателства като командир на 2-ра механизирана бригада.

Досегашния командир бригаден генерал Станимир Христов благодари на Командването на Сухопътните войски, за указаното доверие и подкрепа, а също така и на формированията от състава на Сухопътните войски за доброто взаимодействие при справяне с възникналите предизвикателства.

В своето слово бригаден генерал Мирослав Костадинов благодари за оказаното доверие при избора му за заемане на длъжността Командир на 2 механизирана бригада, и заяви, че ще продължи изпълнението на задачите, за да може бригадата да пребъде, като елитно формирование от състава на Сухопътните войски.

Церемонията продължи със строеви преглед и завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от бригадата и официално подписване и утвърждаване на Акта за сдаване и приемане на длъжността  „Командир на 2-ра механизирана бригада”.По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сливен отбеляза 24 май

В Сливен с празнично шествие от ученици, учители и граждани бе отбелязан 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука просвета и култура. Многолюдното шествие завърши на централния площад пред паметника на „Хаджи Димитър", където бе..

публикувано на 24.05.24 в 17:10
Проход на републиката

Мотоциклетист загина при катастрофата в Прохода на Републиката

Мотоциклетист е загинал на място при катастрофата в Прохода на Републиката, съобщиха от полицията във Велико Търново. По първоначална информация в района на село Въглевци са се ударили турски тир и два мотоциклета.  Екипи на полицията отклоняват..

публикувано на 24.05.24 в 16:35

Искам Науката да е красива, вдъхновяваща, достъпна за учениците

Носителят на наградата "Аргира Жечкова" на община Сливен за 2024-та година е Росица Делчева . Тя е учител с 35 - годишен стаж, 19 от тях - като преподавател в ППМГ "Добри Чинтулов". Освен знания по Биология и Здравно образование, тя успява да увлече..

обновено на 24.05.24 в 13:26
Община Сливен

Празнични събития в Сливен за 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В..

публикувано на 24.05.24 в 09:51

Празнично шествие в Ямбол за 24 май

С многолюдно празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма Ямбол отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално бяха връчени и наградите за принос в образованието и просветата, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 24.05.24 в 09:42

Стара Загора отбелязва 24 май с празнично шествие и културна програма

Богата и празнична е програмата на община Стара Загора по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В празничния ден от 10:30 часа стотици ученици, учители, студенти,..

публикувано на 24.05.24 в 07:46

Архитект Мартин Паскалев: Няма да има драстична намеса в облика на парковете "Алана" и "5-ти октомври" при ремонта на централна градска част

Новия облик на централната градска част на Стара Загора включва ремонт на няколко зони в абсолютния център, съобщи в студиото на Радио Стара Загора заместник-кметът на Община Стара Загора архитект Мартин Паскалев. Той допълни, че пешеходната зона по..

публикувано на 23.05.24 в 16:49

С богата културна програма община Сливен ще отбележи 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В общините..

публикувано на 23.05.24 в 16:43
Снимка: ОДМВР - Хасково

Старши комисар Иван Расоков е новият директор на ОДМВР - Хасково

Хасковската полиция е с нов директор от днес.  Старши комисар Иван Расоков е новият директор на ОДМВР - Хасково. От днес той е временно преназначен на поста за срок от 1 година със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Новият..

публикувано на 23.05.24 в 16:15

Радослав Танев: Все още чакаме финансирането за Индустриална зона "Еленино", оптимист съм, че ще влезем в зададените от Брюксел срокове

Създаването на нови индустриални зони в други населени места в региона е положително развитие на нещата, предвид това, което очакваме да се случи с Комплекса „Марица изток“, заяви в студиото на Радио Стара Загора изпълнителният директор на..

публикувано на 23.05.24 в 15:48