Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отслужиха благодарствен молебен в строящата се църква в Хасково

Снимка: Христо Христов

Благодарствен молебен извърши днес хасковският свещеник отец Никола в новостроящата се църква в най-големия хасковски квартал. 

Повод за него стана навършването на една година от възобновяването на строежа на църквата Св. Иван Рилски. Свещеникът обясни докъде е стигнала работата. 

Предстои завършването на основната част на храма. В момента се прави покривната част над балкона.

Краят на първият етап от строителството ще бъде изграждането на купола. Желанието е до края на годината да бъде покрита напълно основната част на храма, каза отец Никола.

Той вярва, че до две години хората ще могат да палят свещ и да се молят в него. 
По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване за държане на наркотици и неизпълнение на полицейско разпореждане

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени четири престъпления – за държане на високорисково вещество – метамфетамин, за отказ от извършване на полицейска проверка, за управление на нерегистриран мотоциклет и..

публикувано на 27.09.24 в 15:42

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06
Иван Станчев, Николай Михайлов, Стефан Христов и Христо Чапанов

Състезание "Лозарски пътища" организират в Чирпан

Състезание по колоездене и бягане ще се проведе в рамките на три дни в чирпанското село Могилово. От 11 до 13 октомври второто издание на събитието ще придобие по-мащабни размери. Този път към него има организирана и фестивална част . Ще има..

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Онлайн надпреварата за Кмет на годината стартира на 1 октомври

За 12-та поредна година старозагорци могат да изразят своите лични пристрастия и одобрения в националния конкурс „Кмет на годината“ 2024 г., чийто организатор е сайтът www.kmeta.bg . Участието в онлайн гласуването е с вот в платформата..

публикувано на 27.09.24 в 14:05

От 30 септември започват строителни дейности на ул. „Георги Гарабчи войвода“ в Ямбол

От 30 септември (понеделник) в Ямбол започва ремонт на улица „Георги Гарабчи войвода“, обхващащ участъка между улица „Русе“ и улица „Индже войвода“. Строителните дейности ще се извършват на три етапа, като целта е цялостна реконструкция и модернизация..

публикувано на 27.09.24 в 14:01

Как да борим болестите с билки, ще разясни фитотерапевт на лекция утре

Здравна лекция на тема „Лечебната сила на Природата срещу хронични заболявания“ ще помогне на феновете на натуралния начин на живот да избегнат химията. Лекцията ще се състои на 28 септември 2024 г., събота, с подкрепата на Община Стара Загора...

публикувано на 27.09.24 в 11:59

Община Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с цветна програма

С пъстра програма Община Стара Загора посреща Световния ден на туризма днес. Темата тази година е „Туризъм и мир“ и поставя акцент върху ролята на туризма за опазване на мира и разбирателството между народите и върху неговото значение за устойчивото..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Множество отличия за ямболските учители на Двадесетата юбилейна учителска спартакиада

Множество купи и медали спечелиха ямболските учители, които взеха участие в Двадесетата юбилейна учителска спартакиада, която се проведе в курортния комплекс „Албена“. В спортното събитие взеха участие близо 500 учители от 30 общини, които бяха..

публикувано на 27.09.24 в 11:21

Ремонтът на ул. „Княз Борис I” в Стара Загора приключва до средата на октомври

До средата на месец октомври трябва да приключи ремонтът на ул. „Княз Борис I” в отсечката между улица „Св. Отец Паисий“ и бул. „Митрополит Методий Кусев“. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора временно изпълняващият длъжността кмет на Стара..

публикувано на 27.09.24 в 09:55