Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва раздаването на пакетите с хигиенни материали за уязвими групи от БЧК

| Интервю
3
Снимка: БЧК

От днес започна поетапното раздаване на хранителни и хигиенни продукти от втория транш по Програмата за храни и основно материално подпомагане - операция „Подкрепа“.

В Старозагорско екипи на Български червен кръст (БЧК) са първо в община Братя Даскалови. Това съобщи директорът на БЧК-Стара Загора Стефка Абаджиева. 

Пакетите съдържат основни продукти като тоалетен сапун, препарати за под и съдове, тоалетна хартия, шампоан, паста и четка за зъби, перилен препарат, дамски хигиенни материали и два вида месни консерви – говеждо месо и говежди кюфтета. 

Многодетните семейства ще получат два хигиенни пакета и три консерви от всеки вид, обясни за Радио Стара Загора Стефка Абаджиева .

Общо на територията на областта ще бъдат разкрити 12 пункта, два от които са мобилни в Стара Загора и селата в община Опан. В тези 12 пункта от 11 юни започва подкрепата за близо 13,000 души от основната група.“, каза тя. 

Можете да проверите по ЕГН тук дали сте в списъка на имащи право на помощ

В Стара Загора пунктът се намира на улица Хаджи Димитър Асенов № 74 и ще работи от 14:00 до 17:00 часа. Раздаването на втория транш ще стартира на 17 юни и ще приключи на 17 юли. Мобилният пункт за селата ще работи от 1 до 19 юли по отделен график, с подкрепата на община Стара Загора, съобщи още директорът на БЧК Стара Загора.

График на пунктовете за хуманитарна подкрепа:
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Стара Загора

Предлагат увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора

Увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора предвиждат промени в наредбата за наемни цени на недвижимите имоти. Община Стара Загора разполага с близо 540 жилища, като от години не е правена актуализация на цените, каза ресорният..

обновено на 17.06.24 в 17:05

„Питър Пан“ ще участва в два театрални ученически фестивала

Младите актьори от Детската  театрална школа към Кукления театър ще вземат участие в два фестивала със спектакъла „Питър Пан“. Единият фестивал е на  22 юни от  17:30ч., когато те ще участват в  Националния ученически театрален фестивал „Климент..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Започна жътвата в Димитровградско

С традиционен ритуал в димитровградското село Горски извор беше дадено начало на жътвата в региона. Въпреки горещото време комбайните влязоха в нивите.  Кметът на Димитровград Иво Димов пожела на земеделските производители да имат добра реколта, а..

публикувано на 17.06.24 в 16:13

Община Стара Загора ще преброи бездомните кучета наесен

Община Стара Загора започва да набира хора , които да извършат преброяване на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в общината . Това ще се случи за втори път . Самото преброяване се извършва в периода март-юни или..

публикувано на 17.06.24 в 15:48

Продължава възстановяването на Шипка след бурята

Продължава описването на щетите в Казанлъшко след бурята и градушката. Над 300 са подадените заявления за еднократна помощ в град Шипка. Там е имало и опити за измама от строителни работници. Възрастни хора от Шипка са станали жертви на..

публикувано на 17.06.24 в 15:28

Разкриват нови паралелки след VII клас в Старозагорско

Общо 2853 седмокласници в Старозагорска област се очаква да се явят на националното външно оценяване (НВО) по български език и математика тази седмица. Те ще полагат изпитите в училищата, в които учат, като се допускат до залите срещу документ за..

публикувано на 17.06.24 в 15:20

До 10 щъркелчета на ден приемат в Зелени Балкани

До 10 щъркелчета на ден приемат в Спасителния център „Зелени Балкани“ през изминалите седмици. „Вече сме в активния сезон на постъпване на нови пациенти предимно прици. Някои от тях пускаме непосредствено след приемането им, а друго остават за..

публикувано на 17.06.24 в 15:06

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

Туберкулозата присъства във всички страни и възрастови групи, но е лечима и предотвратима. Заболеваемостта в страната за 2023 г. е 13,5 на 100 000 население, като регистрираните хора с туберкулоза са 881. През 2022 г. техният брой е 792, като се..

публикувано на 17.06.24 в 13:52

Полицията в Сливен залови водач с 3,17 промила алкохол зад волана

Полицията в Сливен залови водач с 3,17 промила алкохол зад волана. Пак в Сливен шофьор избяга от местопроизшествие с велосипедист. Други двама са заловени да шофират след употреба на наркотици. Водачът с 3,17 промила алкохол е заловен да..

публикувано на 17.06.24 в 13:43

Междуведомствена комисия описва щетите от бурята в Новозагорско

Междуведомствена комисия започва описването на щетите нанесени от бурите през миналата седмица в община Нова Загора. Освен пострадалите имоти в града ще бъдат обходени и осемте села, засегнати от бедствието, каза кметът на Нова Загора Галя..

публикувано на 17.06.24 в 09:48