Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тракийският университет дипломира 132 икономисти

7
снимки: Тракийски университет и Община Стара Загора

В Деня на професионалния празник на българския икономист 132-ма довчерашни студенти и вече икономисти от Стопанския факултет на Тракийския университет, випуск 2024 г., получиха дипломите си за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ на празнична церемония. Абсолвентите положиха клетвата на икономиста с ритуално обещание да използват натрупаните научни знания единствено за обществено благо. Клетвата прочете отличникът от специалността „Бизнес икономика“ Желязко Желязков.

Средният успех на абсолвентите в бакалавърската степен е „много добър“ 4.78, а в магистърската - „много добър“ 5.28, има и няколко пълни отличници.


"Възпитаниците на Тракийския университет са неговата визитна картичка, отбеляза с гордост ректорът на старозагорското висше училище проф. д-р Добри Ярков. „Днес се сбъдват мечти - вашите мечти, мечтите на вашите родители, близки и приятели, които са били с вас и са ви поддържали през тези години“, отбеляза той пред абсолвентите. И ги помоли където и да отидат, да не забравят Тракийския университет, защото техните дела ще бъдат най-голямата реклама и подкрепа за старозагорската Алма матер.


„Ректорът проф. Добри Ярков ви пожела да се задържите в България, а аз, уважаеми абсолвенти, ви призовавам да останете в Стара Загора – тук има къде да се реализирате професионално!“. С този апел зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев се обърна към студентите бакалаври и магистри от икономическите специалности на Тракийския университет. „Община Стара Загора е подкрепяла и ще подкрепя винаги Тракийския университет, защото без него и без тези млади хора, които се вливат в икономиката на Стара Загора, не можем да очакваме да надградим още развитието, което имаме в момента“, изтъкна зам.-градоначалникът.

„Проспериращото общество е свързано с качествено образование. Това, че все повече представители на бизнеса търсят нас - образователните институции, е показателно, че нашата икономика трябва да тръгне нагоре“, отбеляза на свой ред деканът на Стопанския факултет доц. Николай Иванов.

„Аз ви желая да сте уверени в себе си, да вярвате във вашите възможности, да постигате мечтите си и да бъдете добри хора. Най-доброто предстои!“, увери младите хора и зам.-областният управител Теодора Нончева.


По публикацията работи: Елена Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Стара Загора

Предлагат увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора

Увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора предвиждат промени в наредбата за наемни цени на недвижимите имоти. Община Стара Загора разполага с близо 540 жилища, като от години не е правена актуализация на цените, каза ресорният..

обновено на 17.06.24 в 17:05

„Питър Пан“ ще участва в два театрални ученически фестивала

Младите актьори от Детската  театрална школа към Кукления театър ще вземат участие в два фестивала със спектакъла „Питър Пан“. Единият фестивал е на  22 юни от  17:30ч., когато те ще участват в  Националния ученически театрален фестивал „Климент..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Започна жътвата в Димитровградско

С традиционен ритуал в димитровградското село Горски извор беше дадено начало на жътвата в региона. Въпреки горещото време комбайните влязоха в нивите.  Кметът на Димитровград Иво Димов пожела на земеделските производители да имат добра реколта, а..

публикувано на 17.06.24 в 16:13

Община Стара Загора ще преброи бездомните кучета наесен

Община Стара Загора започва да набира хора , които да извършат преброяване на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в общината . Това ще се случи за втори път . Самото преброяване се извършва в периода март-юни или..

публикувано на 17.06.24 в 15:48

Продължава възстановяването на Шипка след бурята

Продължава описването на щетите в Казанлъшко след бурята и градушката. Над 300 са подадените заявления за еднократна помощ в град Шипка. Там е имало и опити за измама от строителни работници. Възрастни хора от Шипка са станали жертви на..

публикувано на 17.06.24 в 15:28

Разкриват нови паралелки след VII клас в Старозагорско

Общо 2853 седмокласници в Старозагорска област се очаква да се явят на националното външно оценяване (НВО) по български език и математика тази седмица. Те ще полагат изпитите в училищата, в които учат, като се допускат до залите срещу документ за..

публикувано на 17.06.24 в 15:20

До 10 щъркелчета на ден приемат в Зелени Балкани

До 10 щъркелчета на ден приемат в Спасителния център „Зелени Балкани“ през изминалите седмици. „Вече сме в активния сезон на постъпване на нови пациенти предимно прици. Някои от тях пускаме непосредствено след приемането им, а друго остават за..

публикувано на 17.06.24 в 15:06

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

Туберкулозата присъства във всички страни и възрастови групи, но е лечима и предотвратима. Заболеваемостта в страната за 2023 г. е 13,5 на 100 000 население, като регистрираните хора с туберкулоза са 881. През 2022 г. техният брой е 792, като се..

публикувано на 17.06.24 в 13:52

Полицията в Сливен залови водач с 3,17 промила алкохол зад волана

Полицията в Сливен залови водач с 3,17 промила алкохол зад волана. Пак в Сливен шофьор избяга от местопроизшествие с велосипедист. Други двама са заловени да шофират след употреба на наркотици. Водачът с 3,17 промила алкохол е заловен да..

публикувано на 17.06.24 в 13:43

Междуведомствена комисия описва щетите от бурята в Новозагорско

Междуведомствена комисия започва описването на щетите нанесени от бурите през миналата седмица в община Нова Загора. Освен пострадалите имоти в града ще бъдат обходени и осемте села, засегнати от бедствието, каза кметът на Нова Загора Галя..

публикувано на 17.06.24 в 09:48