Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Елена Стайкова е новият председател на РК на БЛСМикробиологът д-р Елена Стайкова е новият председател на Районната колегия на Български лекарски съюз в Стара Загора. Тя получава подкрепата на огромната част от своите колеги. Отчетно-изборното събрание се проведе с много голям кворум като от 122-ма членове присъстваха 109. Това съобщи в здравното предаване на Радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ новоизбраният председател на лекарите в региона д-р Елена Стайкова.

Благодарна съм на колегите ми за доверието и за възможността да поема управлението на съсловната организация. Ще работя за обединение на лекарската общност в областта и за подобряване на работата с отделните дружества, подчерта д-р Стайкова.

Припомняме ви, че през 2022 година специалистът по микробиология беше отличена с приза „Принос в развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники“ в наградите на Районната колегия на Българския лекарски съюз. Уникалното при изследванията на д-р Стайкова е, че с взимането само на един материал се установяват максимално голям брой причинители на заболявания. Тя е сред иноваторите във високоспециализираните изследвания като едновременно тества над 15 микробни причинители на инфекции.

Повече по темата чуйте от интервюто на Валентин Калчев с д-р Елена Стайкова.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Норвежката Кая Нурденген представя изследването на мозъка в книгата си „Мозъкът - твоята суперзвезда“

22 юли е Световен ден на мозъка

22 юли е определен от Световната федерация по неврология за Световен ден на мозъка. Целта е да се повиши осведомеността и изследването на мозъчните заболявания, които засягат хора по целия свят. Това е органът, който извършва контрол на всички..

публикувано на 22.07.24 в 11:02

146 първокурсници в Медицински колеж

146 първокурсници държавна поръчка ще започнат новата учебна година в Медицинския колеж на Тракийския университет. На четвърто класиране местата са заети на над 95 %. Това съобщи в здравното предаване на радио Стара Загора „Часът на Хипократ“..

публикувано на 20.07.24 в 12:05

15 % страдат от артроза

15 % от населението на Европа страда от артроза, като заболяването засяга най-често хората над 50-годишна възраст. Това коментира в здравното предаване на Радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ ортопедът д-р Георги Господинов. Артрозата е..

публикувано на 13.07.24 в 12:59

платена публикация
Как да поддържаме здравословното си състояние през лятото с мултивитамини и пробиотици

Лятото е сезон на слънце, пътувания и забавления на открито. Въпреки това, топлото време и промяната в ежедневието могат да поставят предизвикателства пред нашето здраве. Поддържането на доброто здраве през лятото изисква подходящо хранене и грижа за..

публикувано на 11.07.24 в 18:33

Защо киселото мляко не се разваля?

Годността на киселото мляко в миналото е била само 3 дни, а в момента е цели 3 седмици. Този факт има своето научно обяснение. В момента производството се осъществява с много модерни технологии, които изключват наличието на микроорганизми,..

публикувано на 06.07.24 в 13:04

Над 10 аптеки в Казанлък спряха работа за два часа в знак на протест

Над 10 аптеки в Казанлък прекратиха работа за 2 часа в знак на протест.   Собственици  и фармацевти се обявиха срещу готвеното изменение на Наредба 4 на здравното министерство за условията и реда на предписване на отпускане на лекарствени..

публикувано на 03.07.24 в 16:22

Как да се справим със сексуалните си проблеми

Сред основните сексуални проблеми на българите е липсата на диалог между партньорите. Те се притесняват да споделят желанията и любовните си фантазии от страх да не бъдат отхвърлени. Това заяви в здравното предаване на Радио Стара Загора „Часът на..

публикувано на 29.06.24 в 12:05

Изпитанията пред децата на разделени родители

Една от най-честите трудности при грижата за деца от различни бракове на родителите е, че детето отказва да бъде възпитавано от възрастния, който не му е роден баща или майка. Това коментира в здравното предаване на Радио Стара Загора „Часът на..

публикувано на 22.06.24 в 12:05

8 % от болните с анорексия умират

Анорексията е сложно хранително разстройство, което се характеризира със силен страх от наддаване на тегло. Разбирането на причините и симптомите на анорексията е от съществено значение за ефективно справяне и лечение на това състояние. 8..

публикувано на 08.06.24 в 12:48

Започват профилактични прегледи за рак на гърдата

Ротари клуб София продължава своята кампания „С теб сме“, която е насочен към профилактика на рака на гърдата в малките населени места. Този път във фокуса на ротарианците са областите Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен и Бургас. Това съобщи в..

публикувано на 01.06.24 в 12:05