Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП "Величие" с мандат в Стара Загора

Снимка: БТА

ПП „Величие“ взе мандат в Стара Загора. Партията е на 7-мо място в региона и ще изпрати един депутат – Красимира Нинова – Катинчарова.

Първи в 27-ми избирателен район са ГЕРБ-СДС и те ще имат  трима народни представители в новото Народно събрание. Това са Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова.

ДПС и „Възраждане“ ще имат по двама депутати.

От ДПС това са Халил Летифов и Шендоан Халид.

От „Възраждане“ – Искра Михайлова и Даниел Проданов.

Коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България" ще бъде представена от Радослав Рибарски.

Представител на БСП от Стара Загора ще е Драгомир Стойнев.

„Има такъв народ“ също взима един мандат. Александър Вълчев влиза в 50-ото Народно събрание като техен представител.


По публикацията работи: Николета Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава едно действащо огнище на пожара в Болярово

В крайграничната община Болярово и днес продължават опитите да бъде овладян пожарът в близост до селата Воден, Крайново и Голям Дервент. Към момента има едно действащо огнище, но опасност за населените места няма. Продължава монтирането на контейнерите..

публикувано на 22.07.24 в 11:36

Николай Денков върна неизпълнен мандат на президента

И вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство е неуспешен. Преди минути представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната-Демократична България" отидоха при президента Румен Радев. От коалицията излъчиха Николай..

публикувано на 22.07.24 в 11:18

Част от улица "Бузлуджа" в Ямбол ще е затворена за движение от 24 юли до 1 август

Част от улица "Бузлуджа" в Ямбол ще бъде затворена за движение за всички превозни средства от 24 юли до 1 август, поради подмяна на стар водопровод.  Това съобщиха от пресцентъра на община. Затвореният участък ще обхваща района от кръстовището с..

публикувано на 22.07.24 в 11:09

Ръст в продажбите на климатици в Хасково

Сахарската жега, която затисна страната ни, вдигна продажбите на климатици в Хасково. Търговци отчитат, че заради нетърпимата жега на ден продават между 15 и 20 климатика. Това съобщава сътрудникът ни Христо Христов. Не са малко хасковлиите, които за..

публикувано на 22.07.24 в 09:21

Клуб за бъдеще - Стара Загора: Помощта на всеки доброволец е важна, но не отменя ролята на държавата

Повече от десет автомобила и един бус с доброволци и помощ за село Воден потеглиха вчера от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщиха в студиото на Радио Стара Загора Милка..

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Седми ден се борят с огъня в Болярово

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово.  Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места. И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. На..

публикувано на 22.07.24 в 07:43

И днес има условия за валежи и гръмотевични бури

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд , придружени с гръмотевици . По-значителни количества на..

публикувано на 22.07.24 в 06:39

С емигрантски разкази започна творческата лаборатория "Без корени"

13-тата творческа лаборатория „Без корени“ с ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов започна с емигрантски разкази от  Фондация „Мисия Криле“. В рамките на няколко часа участниците  се запознаха  с личните съдби на..

публикувано на 21.07.24 в 16:26
Снимки: Стоян Радев

Испанските самолети се включиха в гасенето край Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на село Воден в община Болярово. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на..

публикувано на 21.07.24 в 13:23

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55