Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 152 секции ще гласуват в Хасковско на извънредните избори за общински съвет

Хасково
Снимка: Емил Енчев

Днес е последният ден от предизборната кампания за извънредните избори за общински съвет в Хасково, насрочени за 23 юни. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година.

Общо 337 са кандидатите за общински съветници, които се борят за 41 места в местния парламент.

Вече пристигнаха и бюлетини в Хасково, отпечатани са 85 хил. хартиени бюлетини. В неделя ще може да се гласува и на 145 машини. На територията на общината са обособени общо 152 секционни избирателни комисии.

За участие в изборите са регистрирани 15 партии и коалиции. От тях една е местна коалиция.

Получаването на изборните материали на секционните избирателни комисии в община Хасково ще се състои в събота.

Понеделник е обявен за неучебен ден в Хасково заради изборите.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев връчи третия мандат на ИТН

Държавният глава Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на партия "Има такъв народ". Най-малката парламентарна група в Народното събрание получава правото да опита да намери управленско решение в рамките на настоящия..

публикувано на 29.07.24 в 12:20

Деца пострадаха при инциденти в Стара Загора

За два инцидента в Стара Загора през почивните дни, в които са пострадали деца, съобщават от пресцентъра на полицията в областния град. Първото произшествие е станало на ул. „Възраждане“ – 27-годишен мъж се е движел на заден ход и е блъснал намиращото се..

публикувано на 29.07.24 в 11:36

Отбелязват Световния ден за борба с хепатита в Старозагорска област

Всяка година на 28 юли Световната здравна организация отбелязва Световния ден за борба с хепатита. Мотото през 2024 г. е: „Време е за действие“. С него за пореден път се поставя акцент върху неотложността на действията и усилията, необходими за..

публикувано на 29.07.24 в 11:34

Преустановяват се даренията на дрехи и храни за Воден, остава финансовата подкрепа

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка,..

публикувано на 29.07.24 в 09:31

Дадоха зелена светлина за нова поликлиника в Хасково

Общинските съветници на Хасково дадоха предварително съгласие за изграждане и модерна и високотехнологична поликлиника в града. Инвестицията, която ще бъде направена е 10 млн. лв. Предвижда се здравното заведение да бъде построено в центъра на..

публикувано на 29.07.24 в 09:21

БСП - Стара Загора: Време е за широки разговори, съгласие и надпартиен кабинет

Важно е да вървим единни напред, важно е да очертаваме политиките не само пред партията, но и пред държавата. Не само БСП, цялото ни общество се нуждае от консенсус. Равносметката направи в студиото на Радио Стара Загора д-р Неделчо Маринов, областен..

публикувано на 29.07.24 в 08:39

Жълт код за високи температури в 21 области

Жълт предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 21 области в страната (виж графиката по-долу). Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне да..

публикувано на 29.07.24 в 07:46

На обновена детска площадка се радват децата в село Змейово

Реновирана детска площадка откриха в старозагорското село Змейово. На предишното, обрасло с високи бурени място, до възрожденската православна църква „Св. Николай“,вече има люлки, игрище за бадминтон и волейбол, тенис на маса, дървена къщичка, пързалка и..

публикувано на 29.07.24 в 07:41

Пожарът в Дълбоки е локализиран

Пожарът, който избухна по обяд в старозагорското село Дълбоки е локализиран. Това съобщиха за Радио Стара Загора от пожарната.  При инцидента няма пострадали хора. Сигналът е подаден малко след 11 и 40 за горящи сухи треви.  При пожара са..

публикувано на 28.07.24 в 17:06

Пожар в старозагорското село Дълбоки

Горят сухи треви в южния край на старозагорското село Дълбоки.  Няма пострадали и опасност за населението.  Четири пожарни автомобила са включени в овладяването на огъня, като на място са и доброволци от селото.  По информация на репортер на..

публикувано на 28.07.24 в 12:52