Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ернан Банато и Живко Тодоров обсъдиха ситуацията в "Берое" с родители на деца от школата

Собственикът на "Берое" Ернан Банато и кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведоха среща на стадион "Берое" с родители на деца от школата на клуба. На нея присъстваха и фенове на отбора. Пред тях Живко Тодоров разкри, че Банато го е уверил, че проблемите в школата на клуба, заради които за броени дни напуснаха четирима треньори и 40 деца, ще бъдат решение. Децата ще могат да тренират вече безплатно, а за издръжката на ДЮШ ще бъде създадена специална банкова сметка, което ще е гарант за прозрачност за нейното финансиране.

По отношение на цялостната ситуация в клуба старозагорският кмет обяви, че предстоят разговори с нови спонсори, сред които компания за спортни залагания. Ернан Банато за пореден път се оплака, че в последната година не е срещнал подкрепа от старозагорския бизнес, поради което издръжката на клуба е трудна задача.

На срещата беше постигнато споразумение родителите на децата от школата на "Берое" да излъчат няколко свои представители, които да се срещнат утре с Ернан Банато и Живко Тодоров, на която да бъдат набелязани още конкретни стъпки за нормализиране на ситуацията в академията на клуба.

По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БК "Берое" няма да участва в НБЛ

БК "Берое" прекратява участието си в Националната баскетболна лига с мъжкия си състав. От официалната позиция на клуба става ясно, че клубът ще продължи с дейността си при подрастващите. Възможно е друг старозагорски тим да участва в мъжкото първенство...

публикувано на 02.07.24 в 22:34

Шест медала спечелиха тежкоатлети от „Аполон“

В Русе бе проведен Държавният личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрастови групи. При кадетките до 15 години възпитаничките на старозагорския клуб „Аполон“ Рени Георгиева и Албена Стефанова грабнаха титлите в категории съответно до..

публикувано на 02.07.24 в 09:21

Пети места в Европа за Даяна Стойчева и Божидар Добрев

В сръбския град Нови Сад днес започва Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 20 години. Треньорът на националите в свободния стил в тази възраст и на клуб „Берое“ Диян Динчев ще разчита на своите възпитаници Калоян Атанасов до 70..

публикувано на 01.07.24 в 15:37

Волейболни таланти се готвят в Стара Загора

В старозагорската спортна зала "Иван Вазов" преди седмица започна третото издание на „Турнир на талантите“. За трета година поред Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ организира събитието, чиято цел е усъвършенстване и развитие на..

публикувано на 01.07.24 в 14:55

И в летните горещини тренираме за здраве и от любов към себе си

С труд и постоянство се постига всичко. Това е максима, която важи и за спорта, споделя Сребрина Зефирова, професионален треньор с  дългогодишен опит в разработване на индивидуални хранителни режими, както и  групов инструктор. "Няма рецепта общовалидна..

публикувано на 29.06.24 в 12:16

Стара Загора е домакин на Европейското първенство по футбег

Над 30 участника се включват в Европейското първенство по футбег, което се провежда събота и неделя (29.06.и 30.06) в Стара Загора. От 12.00 до 20.00 часа на кортовете за бадминтон в парк "Митрополит Методий Кусев"(Аязмото) състезатели от различни..

публикувано на 29.06.24 в 10:09

Калина Косева завърши първа в силен международен турнир

В Пазарджик се провежда силен международен турнир по бадминтон за юноши и девойки до 19 години. В него старозагорецът Теодор Митев, който е 17 годишен, спечели с 2:1 гейма срещу силен противник от Турция и се класира за осминафинала. В..

публикувано на 28.06.24 в 14:21

"Берое" подписа с ляво крило

"Берое" си осигури подписа на лявото крило от Доминиканска република Хуанка Пинеда , съобщиха от клуба. Играчът парафира със старозагорци и ще се включи в подготовката на отбора. Пинеда е 24-годишен, висок 1.80 см, идва в България от мексиканския..

публикувано на 27.06.24 в 16:03

Юноши и девойки на „Траяна“ ще стартират и при големите

От днес до неделя в София се провежда Държавното лично-отборно първенство по плуване в две възрастови групи, мъже и жени и юноши и девойки старша възраст. „В първенството ще участват 460 състезатели от над 50 български клуба“, съобщи за радио..

публикувано на 27.06.24 в 09:36
Facebook: Дончо Атанасов

ДЮШ на "Берое" се разпада, Дончо Атанасов също напуска

Втори треньор в рамките на ден обяви, че се разделя с детско-юношеската школа на футболния "Берое". На фона на негодуванието на привържениците, прекъснали за кратко контролата между "зелено-белите" и "Етър", Дончо Атанасов оповести раздялата си с клуба...

публикувано на 26.06.24 в 19:07