Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на Хасково избират председател

Хасково
Снимка: Емил Енчев

Тържественото заседание на новоизбраните общински съветници на Хасково ще се проведе от 10,00 ч. На 24 юни там бяха проведени частични местни избори, след като 6 партии и коалиции оспорваха резултатите от вота през октомври миналата година. Днешното заседание е с единствена точка избор на председател, предаде кореспондентът ни Христо Христов.

Областния управител Мехмед Атаман няма да закълне съветниците, каквато е обичайната практика. Това ще направи заместникът му Митко Димитров, а заседанието ще се води от най-възрастния общински съветник – бившият кмет Георги Иванов от квотата на „Синя България“.  

9 партии и коалиции спечелиха места в общинския съвет на Хасково. 17 са за ГЕРБ, 11 за ДПС, по трима съветници вкараха Синя България и Глас народен, по двама – местна коалиция България на регионите и Възраждане. БСП, Има такъв народ и Продължаваме промяната – Демократична България останаха с по един общински съветник.

Така ГЕРБ и ДПС печелят квалифицирано мнозинство от общо 28 съветници.

Чуйте още от включването на кореспондента на Радио Стара Загора Христо Христов. 



По публикацията работи: Анна Турлакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа на магистрала "Тракия" при 181 км в посока София

Временно движението при км 181 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ПТП, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" . Ограничено е движението в активната и аварийната лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 05.07.24 в 11:00

Задържаха бус с мигранти край Чирпан

Бус с мигранти задържаха рано тази сутрин от полицията на 172-километър на АМ „Тракия“ край Чирпан. Това потвърдиха за Радио Стара Загора от полицията.  Те са пътували в посока София и около 6:30 часа са били спрени за проверка.  По информация на..

публикувано на 05.07.24 в 09:41

Жегите отново настъпват – как да си помогнем

Юни месец тази година ни изненада с високите температури, юли започна със същата заявка, въпреки кратковременното разхлаждане в последните 2-3 дни. А жегите могат да поставят в риск здравето и живота на всеки и с напредването на лятото ще стават все..

публикувано на 05.07.24 в 09:40

От ДПС Хасково с декларация за единство

Декларация за запазване на единството на ДПС са приели на заседание в четвъртък вечерта от областния съвет на партията в Хасково, предаде кореспондентът на Радио Стара Загора Христо Христов. На него са присъствали и двамата депутати от региона..

публикувано на 05.07.24 в 09:29
Хасково

71 полицаи от Хасково са с награди

Трима от наградените служители на полицията в Хасково са отличени със заповед на главния секретар на МВР, съобщи директорът Иван Расоков. Това са заместник-директорът Ангел Марков и двама служители от сектор „Криминална полиция“. Останалите 68..

публикувано на 05.07.24 в 08:15

Назначиха нови заместник областни управители

Петко Карагитлиев и Левент Палов са новите заместник областни управители, става ясно от сайта на Областната администрация на Стара Загора. Назначението им идва след като вчера Министерският съвет освободи Ива Радева /ПП-ДБ/ като областен управител и постави..

публикувано на 04.07.24 в 18:17

Министър Галин Цоков откри Център за иновативни образователни технологии в Стара Загора

Над 8 хиляди бъдещи и настоящи учители ще се обучат в следващите 5 години в Центъра за иновативни образователни технологии на Тракийския университет. Това стана ясно по време на откриването му от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков...

публикувано на 04.07.24 в 17:19

Община Стара Загора награди първенците от финалния национален етап на Ученически игри 2023/2024 г.

Учениците, завърнали се с първи места от финалния национален етап на Ученически игри 2023/2024 г., бяха наградени на официална церемония днес в общинската зала „П. Р. Славейков“. „Наистина съм с огромно вълнение тук, за да ви наградя, за това, че..

публикувано на 04.07.24 в 16:26

Над 10 нови автомобила очаква да получи полицията в Ямбол

 Над 10 нови автомобила очаква да получи Регионалната дирекция на МВР в Ямбол, повечето от тях са предназначени за „Пътната полиция", информира кореспондентът ни Даниела Костова. Автомобилният парк на дирекцията се нуждае от цялостна подмяна,..

публикувано на 04.07.24 в 15:50

Министерски награди за трима сливенски полицаи

 106 полицаи и служители от Областната дирекция на МВР – Сливен бяха отличени по случай по случай професионалния празник и 145 години от създаването на министерство на вътрешните работи. Наградите са от министъра на вътрешните работи, главния..

публикувано на 04.07.24 в 15:48