Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две нови споразумения подписа кметът на Чирпан в МРРБ

 Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов подписа днес нови две  споразумения за  общински обекти в МРРБ за финансиране със средства от държавния бюджет. "Това са улиците " Русен Атанасов" (700 000 лв.) и "Бузлуджански конгрес" (320 000 лв.) Амбицията на общинското ръководство е започнатите обекти да бъдат завършени до края на тази година", каза кметът, който благодари на екипа на министър Виолета Коритарова и на директора на дирекцията в МРРБ Катя Петрова, която работи по общинските проекти. Крачолов отправи покана към министъра за старта на строителната дейност в Чирпан.

"Приветствам всеки кмет и  поощрявам гъвкавостта, с която подхождат към инвестиционната си програма, използвайки  инструментите на фонд ФЛАГ за започване на обектите. Това дава възможност за завършване на проекти през т.г. и за кандидатстване на нови през 2025г.", каза Коритарова.

Община Чирпан е една от първите общини, които получават авансови  плащания, наредени са й 20 % от стойността на обектите.

До 15 август ще стартират улиците "Кочо Цветаров" и "Фридрих Енгелс". Чрез фонд ФЛАГ започваме и  улиците "Яворов", "Русен Атанасов", "Бузлуджански конгрес", улица в Зетьово, междублоково пространство на ул. "Янко Иванов", двора на ДЯ "Д-р Софкаров" и кварталния парк до "Асен II" до 20 август.

"Има фирма-изпълнител за ремонта на пътя Чирпан-Ценово. Предстои сключване на договор на 6 август, последващ контрол от ДФЗ и очакване за начало на строителните дейности през м.септември", каза Крачолов. 

За улиците "Христо Смирненски", "Ернст Телман" и  "Комсомолска" са в ход процедури за избор на изпълнители след подписаните споразумения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикален дом, Стара Загора

Започва цялостен ремонт на бул. "Цар Симеон" в Стара Загора

Община Стара Загора вече е сключила договор за цялостния ремонт на Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани . С 6,7млн.лв. европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде извършено пълно обновяване на сградите и..

публикувано на 01.08.24 в 16:57

Гасят пожар край полигона "Корен" в Хасковско

Голям пожар пламна този следобед в района на полигона „Корен". Пламъците са в посока към хасковското село Елена. Пожарът се развива на широк фронт. Огънят е в широколистна гора, треви и храсти. До момента по данни на пожарната горят около 300..

публикувано на 01.08.24 в 16:49
Снимката е илюстративна

Община Стара Загора прекратява меморандума за споделените тротинетки

От днес Община Стара Загора прекратява подписания преди четири години меморандум с фирмата, която осигуряваше споделените тротинетки в града. Това обяви кметът Живко Тодоров. Сред причините за този ход на общинското ръководство е неспазването на..

публикувано на 01.08.24 в 16:44

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград

Споразумение за сътрудничество в областта на образованието и науката подписаха проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и кметът на община Свиленград, арх. Анастас Карчев. "От днес Свиленград вече е университетски град“ - с тези..

публикувано на 01.08.24 в 16:08

ГДБОП задържа шестима с ценни антични предмети

При спецакция на територията на област Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, служители на ГДБОП – МВР задържаха шестима души от организирана престъпна група, занимавала се с незаконна археологическа дейност и трафик на антични..

публикувано на 01.08.24 в 16:02
Милена Желева

Започва реализацията на проектите по програма „Култура“ на Община Стара Загора

Успешно започва реализацията на проектите, одобрени по  програма „Култура“  на Община Стара Загора. Договорите към тях са вече подписани от кмета на Общината Живко Тодоров. Това съобщиха от общинската администрация.  „16 са проектите, които  имат..

публикувано на 01.08.24 в 14:16
Древното светилище Мегалит над Бузовград - вратата на Богинята.

Бузовград е домакин на десетия фестивал "Илинденско-Преображенска епопея"

На 10 и 11 август казанлъшкото село Бузовград ще бъде домакин на фолклорния фестивал "Илинденско-Преображенска епопея" . Той се организира от НЧ "Възраждане-2014" - Бузовград в партньорство с местни институции и ще отбележи своето десето издание.  "Тази..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

Лозари и винари остават в протестна готовнаст заради наредба на МФ

След протеста вчера  срещу Наредба на Министерство на финансите лозарите и винопроизводителите остават в готовност за протести в цялата страна, съобщи по Радио Стара Загора Свилен Георгиев, член на Управителния съвет на Националното сдружение на..

публикувано на 01.08.24 в 11:19

Приемат заявления за регистрационен номер по избор от СТ 7001 ТК до СТ 8000 ТК

От днес започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 7001 ТК до СТ 8000 ТК. В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от..

публикувано на 01.08.24 в 10:55
снимка: Фейсбук

Катастрофа затруднява движението на магистрала "Тракия" при Оризово

Заради пътен инцидент е затруднено движението на Автомагистрала "Тракия" в посока Бургас в района на с. Оризово. Шофьори съобщават за образувала се тапа при километър 163-166.   

публикувано на 01.08.24 в 10:38