Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надпревара за най-активен детски читател организират в библиотеката в Сливен

Регионална библиотека „Сава Доброплодни" -Сливен
Снимка: Стоян Радев

И тази година Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен организира надпревара за най-активен читател в детския отдел. В края на ваканцията ще бъдат обявени и читателите, които са прочели най-много книги през ваканцията, разказа за Радио Стара Загора Росица Петрова, директор на библиотеката.

„Отчитаме и кои училища са били най-активни, а на специално тържество ще бъдат дадени и награди“, каза Петрова.

Тя допълни, че в детския отдел на библиотеката в Сливен  имат и друга инициатива, наречена „дърво на знанието“, която събира  прочетените заглавия от децата извън препоръчителната и задължителна литература. „Така в края на ваканцията имаме и реална представа за предпочитанията им. При съвременните деца литературните интереси бързо се променят, прави впечатление и колко многопосочни са интересите им“, разказа Росица Петрова.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимки: Община Хасково

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен. Няма пряка опасност за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново.  Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП..

публикувано на 02.08.24 в 09:53

Задържаха старозагорец шофирал дрогиран

48-годишен старозагорец е хванат от полицаите снощи да шофира "Порше" дрогиран. Той е заловен от автопатрул в димитровградското село Радиево, съобщават от ОД на МВР Хасково. Проверката с техническо средство показала, че старозагорецът е..

публикувано на 02.08.24 в 09:48

Специализиран автомобил получи пожарната в Чирпан

Нов специализиран автомобил получи Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Той е един от шестте в страната, които са осигурени чрез Фонда за пътна безопасност и ще бъде на разположение на пожарната в..

публикувано на 02.08.24 в 09:32

Отбелязваме Илинден

Илинден е денят, в който се почита Свети пророк Илия. По стар стил той се отбелязва на 2 август, а по нов - на 20 юли. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей. Има поверие, че на този ден морето взима..

публикувано на 02.08.24 в 09:18

Прогнозата за потребителската кошница е за устойчиво равновесие

Между 90 и 93 лева е била стойността на потребителската кошница за месец юли, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща. Това съобщи председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Данните са идентични на миналогодишните по същото..

публикувано на 02.08.24 в 08:45

Учебни стрелби подпалиха военния полигон "Елена" край Хасково

Военнослужещи от Военновъздушните сили и Сухопътните войски участват в гасенето на пожара, възникнал на полигон „Елена“, съобщават от Министерството на отбраната. В погасяването на огъня участват два модула – единия от полигонната команда на полигон..

публикувано на 01.08.24 в 18:22
Синдикален дом, Стара Загора

Започва цялостен ремонт на бул. "Цар Симеон" в Стара Загора

Община Стара Загора вече е сключила договор за цялостния ремонт на Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани . С 6,7млн.лв. европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде извършено пълно обновяване на сградите и..

публикувано на 01.08.24 в 16:57

Гасят пожар край полигона "Корен" в Хасковско

Голям пожар пламна този следобед в района на полигона „Корен". Пламъците са в посока към хасковското село Елена. Пожарът се развива на широк фронт. Огънят е в широколистна гора, треви и храсти. До момента по данни на пожарната горят около 300..

публикувано на 01.08.24 в 16:49
Снимката е илюстративна

Община Стара Загора прекратява меморандума за споделените тротинетки

От днес Община Стара Загора прекратява подписания преди четири години меморандум с фирмата, която осигуряваше споделените тротинетки в града. Това обяви кметът Живко Тодоров. Сред причините за този ход на общинското ръководство е неспазването на..

публикувано на 01.08.24 в 16:44

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград

Споразумение за сътрудничество в областта на образованието и науката подписаха проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и кметът на община Свиленград, арх. Анастас Карчев. "От днес Свиленград вече е университетски град“ - с тези..

публикувано на 01.08.24 в 16:08