Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорски криминалисти задържаха четирима с наркотици

2
Снимка: Архив

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" от ОДМВР-Стара Загора  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". По време на акцията непосредствено след закупуване на наркотично вещество са задържани двама мъже на 43 и 40 години. В колата на 43-годишния са намерени и иззети две топчета бяло кристалообразно вещество, за които изготвената експертиза установява, че представляват метамфетамин с тегло 9,96 грама. По-късно същия ден, на улица в Стара Загора, непосредствено след закупуване на наркотично вещество е задържан и 31-годишен мъж, в когото е намерено пликче с бяло кристалообразно вещество, за което изготвената експертиза показва, че е метамфетамин с тегло 0,36 грама. 

На същата дата на улица в областния град е задържан и 45-годишен мъж. В жилището му е намерен и иззет пакет с бяло кристалообразно вещество, за което изготвената експертиза установява, че е метамфетамин с тегло 0,07 грама, на друго място, ползвано от него, са намерени и иззети пакетче бяло кристалообразно вещество и пакетче суха зелена тревиста маса, за които експертизата показва, че са 0,41 грама метамфетамин и 3,97 грама марихуана. В ОДМВР-Стара Загора е започнато досъдебно производство по чл.354а, ал.2 от НК. 

Четиримата мъже са били задържани за срок до 24 часа, удължена на 72 часа е мярката на 45-годишния мъж. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

По публикацията работи: Таня Балабанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33

Отново насилие над жени в Старозагорско

За проявена агресия срещу жени съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. На 9 август е получено съобщение от 33-годишна жена от областния град , че от няколко месеца била подложена на системен физически тормоз от съжителя й - 34-годишен мъж...

публикувано на 12.08.24 в 10:57

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното..

публикувано на 12.08.24 в 09:43

Висок риск от пожари

Заради жълтия код за опасно високи температури, в цялата страна е обявена и особено висока опасност от пожари. Пожароопасно остава в цяла България, като най-високи са стойностите в Северна България - от Видин до Велико Търново и Русе..

публикувано на 12.08.24 в 08:43

1.5 милиона лева допълнителен трансфер от държавата получава община Гълъбово

Допълнителен трансфер  в размер на милион и половина лева очаква да получи община Гълобово от Държавата, съобщи за Радио Стара Загора заместник- кметът Пламен Бараков.  Основание за допълнителното финансиране са неизплатените и намалени концесионни..

публикувано на 12.08.24 в 08:25

Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен  за днес от Националния институт по метеорология и хидрология . Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца..

публикувано на 12.08.24 в 08:15

ПТП затруднява движението по АМ "Тракия" в района на 288 км в посока София

Движението на автомагистрала "Тракия", в района на 288 км в посока София, е затруднено заради самокатастрофирал автомобил.  По първоначални данни има двама пострадали, транспортирани за преглед. В участъка движението  се регулира от полицейски..

публикувано на 11.08.24 в 13:00

Минимални промени в цените на основните храни на борсите у нас

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците..

публикувано на 11.08.24 в 10:30

Опасни жеги в Северна, Централна и Южна България

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 18 области на страната за днес, предимно в Северна, Централна и Южна България. Сутринта ще бъде предимно слънчева, ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. През деня..

публикувано на 11.08.24 в 07:15