Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима задържани след масов бой в сливенския кв. "надежда"

Снимка: БНР

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда" в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта. 
Скандалът между родовете прераства в бой и замеряне с камъни и бутилки. При овладяване на конфликта са нанесени леки щети по полицейски автомобил. Няма пострадали. За гарантиране спокойствието в квартала е осигурено присъствието на жандармерия. При специализираната полицейска операция са съставени два акта за силна музика, проверени са 187 души и 168 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Иззети са две конски сбруи, заради движение по забранени пътни участъци.  
Операциите по осигуряване на обществения ред и сигурност продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обявиха бедствено положение на територията на община Харманли заради пожар

Бедствено положение е обявено на територията на община Харманли със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман.   Около 15:20 ч. е възникнал голям пожар на територията на община Харманли. Горят лозя, сухи треви, лесонепригодни площи...

публикувано на 12.08.24 в 19:05

1 човек с ХИВ и 19 с хепатит установи РЗИ Стара Загора

От 5 до 9 август 2024 г. на територията на област Стара Загора са изследвани за ХИВ, хепатит Б и С и сифилис 147 души , от тях 91 с венозна кръв, а 56 – с бързи тестове, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция. Проведените консултации и..

публикувано на 12.08.24 в 18:47

Висок риск от чума по овце и кози в област Ямбол

Рискът от разпространение на чума по дребните преживни животни в крайграничните общини Елхово и Болярово е изключително висок, отчитат ветеринарните специалисти в Ямболска област. През 2018 година в района бяха унищожени над 3300 овце и кози...

публикувано на 12.08.24 в 18:43

Храмовете в община Болярово се готвят за празничния 15 август

В 12 населени места на община Болярово, камбани ще забият празнично на Успение Богородично 15 август.  Миряните ще могат да се поклонят и да запалят свещици в храмовете на селата Воден, Стефан Караджово. Малко Шарково, Голямо Шарково, Оман, Мамарчево,..

публикувано на 12.08.24 в 16:23

Община Стара Загора награди математическите таланти и техните преподаватели

Грамоти и награди за успехите си получиха старозагорските математически таланти и техните преподаватели от ръководството на Община Стара Загора.Учениците са завоювали призови места в математическите състезания в Куала Лумпур - WMI2024 и Сеул..

публикувано на 12.08.24 в 15:30
гл. инсп. Димитър Димитров, сектор

Над 2300 водачи с превишена скорост само за седмица в Старозагорско

Общо 2311 нарушения на скоростните режими са установили пътните полицаи от 05.08 до 11.08 на територията на ОДМВР-Стара Загора. През посочения период в страната беше проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която е..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Ръст на пожарите в Старозагорско

Пожароопасният сезон се измества, очертава се дълъг рисков период. Типичните за юли и август пожари се наблюдаваха до края на октомври миналата година, каза главен инспектор Антон Колев, началник на  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 12.08.24 в 15:02

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в горещите дни

Според българското законодателство по-строги са мерките при работа на закрито, отколкото навън.  Това съобщи пред Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване в Дирекция „Инспекция по труда“ –..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33