Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири училища в община Тунджа ще бъдат обновени по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“

Четири училища  в община Тунджа спечелиха проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Общата стойност на проектите е 58 899 лв. Близо 15 хиляди лева ще получат Основно училище „Христо Ботев“ в  село Ботево  и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Бояджик. Другите две одобрени по проекта училища - Основно училище „Христо Ботев“ в село  Кукорево   ще бъде финансирано с 13 944 лв., а Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село  Скалица –  с 14 985 лв. Те ще бъдат обновени по  модул 1  „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, по география и икономика, по технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден“.

Спечелените проекти ще позволят на образователните институции да подобрят своите образователни среди, като осигурят модерни технологии, оборудване и материали за качествено образование в областта на хуманитарните науки, географията, икономиката, технологиите и предприемачеството и за целодневна организация на учебния ден .

Обновяването на учебните кабинети ще бъде с модерно оборудване, технологии дидактични средства и материали. В ОУ „Христо Ботев“, с. Ботево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик ще се обновят кабинетите по история и география; в ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево, ще се обнови кабинета по технологии и предприемачество, а в СУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица ще бъдат обновени две класни стаи подкрепа за целодневната организация на учебния ден, предоставяйки на учениците по-добри условия за учене и отдих.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава да пада нивото на язовирите "Копринка" и "Жребчево"

Нивото на водата в язовирите "Копринка" и "Жребчево" продължава да пада, но все още е далеч под санитарния минимум, става ясно от бюлетина на МОСВ за състоянието на водите от днес.    Язовир "Копринка" е пълен около 21%.  Общият обем на водоема е 142,214..

публикувано на 13.08.24 в 17:55

Хасковлия с 34 кражби остава в ареста

Съдът в Хасково остави в ареста днес 40-годишен мъж, който в досието си има 34 кражби и грабежи. Преди два дни в хасковски парк Емил Асенов заговорил жена, а след това задигнал телефона й и 180 лв. Мъжът е осъжан многократно. Според състав на Окръжен съд..

публикувано на 13.08.24 в 17:33

Сливен търси достойния за наградата "Д-р Иван Селимински"

Община Сливен вече приема номинациите за тазгодишната награда "Д-р Иван Селимински". Тя се присъжда за принос и постижения в опазването на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, в историческо-краеведческата дейност и в..

публикувано на 13.08.24 в 14:52

В Зоопарк Стара Загора влизаме с още една възможност

Вече работи и се ползва още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение в Зоопарк Стара Загора, съобщи д-р Найден Илинов, директор на институцията. Това се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на..

публикувано на 13.08.24 в 14:32

Град Шипка е с ново осветление и обновени паркове

С  ново осветление и обновени паркови и тротоарни пространства  се сдоби преди Богородичните празници град Шипка , съобщи кметът на града Василка Панайотова. „ Тази година честванията на празника на града ще бъдат посветени както на..

публикувано на 13.08.24 в 14:30

Старозагорската опера с две представления на брега на древния Севтополис

Кулминацията в тазгодишното издание на традиционните Празници в долината на тракийските царе ще бележи за четвърти път Старозагорската опера, която ще представи на откритата сцена на язовир „Копринка" своите впечатляващи продукции на мюзикъла „Ромео и..

публикувано на 13.08.24 в 13:47

Нови правила за детските столчета от 1 септември

От 1 септември 2024 година ще се използва само един стандарт за столчетата, в които децата се движат в автомобила. Това е R129 стандарт. Той взема предвид височината на детето, вместо теглото, както беше при предходния  R44. Това позволява..

публикувано на 13.08.24 в 12:39

Бедственото положение в община Харманли е отменено

Със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман бедствено положение в област Хасково, обхващащо територията на община Харманли, се отменя считано от 11:00 часа днес, след като пожарът е овладян. Големият пожар между с.Коларово и..

публикувано на 13.08.24 в 11:15
Снимката е илюстративна

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол срещу 60-годишен мъж

Бързо производство е образувано срещу 60- годишен мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол. На 12.08.2024г. в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Стара Загора е образувано бързо производство чл.343б, ал.1 от НК, затова около 12, 10 часа на обяд..

публикувано на 13.08.24 в 10:05

Сливен посрещна щангиста Божидар Андреев, завоювал бронз на Олимпиадата

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев.  Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града..

публикувано на 13.08.24 в 08:42