Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният управител на Стара Загора Методи Марков. 

Той допълни, че към момента няма нищо необичайно с количеството вода в язовир Копринка, което е около 25 милиона и 700 хиляди кубически метра, при праг от 18 милиона кубически метра вода, при който водоподаването за промишлени цели се прекратява. 

Методи Марков каза още, че към момента общо 11 населени места в област Стара Загора са засегнати от частичен воден режим, като най-много такива има в община Братя Даскалови.

Екипа на ВиК Стара - Загора е разработил серия от мерки за справяне с въвеждането на воден режим в населените места от областта, които са зависими от гравитачни водоизточници или са със сондажни кладенци, които са на неголяма дълбочина. Това съобщи управителя на дружеството инженер Радостин Миланов. Той потвърди думите на областният управител, че въпреки неблагоприятните метеорологични условия, за град Стара Загора не съществува каквато и да е заплаха по отношение на въвеждане на воден режим.

Въпреки обявения за днес воден режим за град Стара Загора и няколко малки населени места от общината, такъв към момента няма да има, съобщи заместник-управителя на ВиК - Стара Загора Главен инженер Николай Калудов. Причината е, че се работи върху аварията по главния тласкателен водопровод между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем и най-вероятно ремонта ще приключи преди водоподаването за града да бъде спряно. 

За ръководството на Община Стара Загора е важно свеждането до минимум на загубата на питейна вода. Това заяви заместник-кметът архитект Мартин Паскалев. Той допълни, че за целта където е необходимо ще се предприеме смяна на водопроводи. Общинската администрация работи в синхрон с ВиК - дружеството, каза още Мартин Паскалев. 



По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски обекти заели неправомерно общински терени

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти..

публикувано на 19.08.24 в 18:09

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20

Моторист самокатастрофира и почина на околовръстния път на Казанлък

Моторист е загинал вчера на околовръстния път на Казанлък. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. На 18.08.2024г., около 10:30ч., по път I-6, околовръстен път на гр. Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие...

публикувано на 19.08.24 в 11:05