Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на квартал "Казански" се оплакаха, че не ги предупреждават за ремонти на улиците, за да знаят откъде могат да минават безопасно

5
Снимка: Полина Владимирова

В старозагорския квартал Казански  недоволни жители сигнализираха за проблем, свързан с ремонта на две основни улици в квартала „Одринска епопея“ и улицата пред ХХIII Основно училище.

Пред репортера ни Поли Владимирова в пряко включване в предаването "Репортер"  граждани се оплакаха, че не получават информация за етапите на ремонта, така че да знаят  откъде биха могли да преминат сутрин с автомобилите си и по кой път да се приберат безопасно вечер. От ремонтиращите се участъци стърчат арматурни железа, които могат да спукат гуми, съобщи още жителят на квартала, подал сигнала

В отговор ресорния зам.-кмет арх. Мартин Паскалев съобщи, че  е оставен подход към жилищните кооперации наоколо, а гражданите трябва да проявят разбиране и търпение. Ще се направят насипвания за по-голямо удобство. Ремонтът се очаква да приключи до месец и след това гражданите ще се радват на по-добра среда за живот.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на пари и залови пиян шофьор

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен..

публикувано на 21.08.24 в 13:55
Делян Иванов

Община Стара Загора вече е сертифицирана да борави с BG-Alert

Община Стара Загора - първата у нас, чийто кмет поиска пълномощия за работа с BG-Alert, вече е сертифицирана и може да борави със системата за предупреждение на населението при бедствия. Това информира  Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности,..

публикувано на 21.08.24 в 13:21

Откриват първите „Тракийски игри на предизвикателствата" в парк "Тюлбето"

 Първите „Тракийски игри на предизвикателствата" ще се състоята  на 31 август  от 9:00 ч. в прак "Тюлбето", като организатори са Община Казанлък, ТД „Орлово гнездо" и Археокомлекс „Долината на тракийските царе"  В близост до Тракийската гробница в парк..

публикувано на 21.08.24 в 13:13
Снимка: община Стара Загора

Безплатни градски разходки „Старите сгради разказват" и „Аязмото - легенди и история" в Стара Загора

На 24 и 25 август 2024 г. всички жители и гости на Стара Загора ще могат да вземат участие в две градски разходки с интересни теми: „Старите сгради разказват..." и „Аязмото- легенди и история". Безплатен градски тур „Старите сгради разказват" ще се..

публикувано на 21.08.24 в 13:05

Катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Манастир

Заради катастрофа временно движението по третокласния път Хасково – Манастир се осъществява двупосочно в една лента, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 21.08.24 в 12:01
Павлина Делчева

Очаква се обновяването на Дома за възрастни хора в Старозагорски минерални бани да започне до края на годината

Договорът за ремонта на дома за възрастни хора в с. Старозагорски минерални бани е сключен на 25-ти юли. Финансирането е по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост, обявена е и процедурата за намиране на изпълнител. Крайният срок..

публикувано на 21.08.24 в 09:59

Няма опасност язовир „Жребчево" да пресъхне

Няма опасност язовир „Жребчево" да пресъхне. В момента в него има налични 128 милиона кубични метра вода, което е 32% от общия му обем, коментира пред БНР директорът на „Напоителни системи" Сливен инж. Пламен Иванов. Той припомни, че през 2020..

публикувано на 20.08.24 в 17:37

Започна ремонт на пътя Свиленград – Маточина

Започна ремонт на близо 37-километровата отсечка от републиканския път Свиленград –  Маточина. Участъкът до граничното село не е ремонтирано от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и..

публикувано на 20.08.24 в 17:14

Абонати на ВиК - Ямбол дължат 1,8 млн.лв.

Около 1 800 000 лева са задълженията на абонатите на ВиК - Ямбол. Събирането на старите сметки продължава, но процесът се затруднява, тъй като цената на питейната вода значително се увеличи от началото на тази година. От водоснабдителното дружество..

публикувано на 20.08.24 в 16:50

Избраха нов директор на Музея на фотографията в Казанлък

Стоянка Кънчева е новият директор на "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ в Казанлък. Тя спечели конкурса за поста, обявен от Община Казанлък.  Двама бяха кандидатите, които бяха оценявани от комисия, сформирана със заповед..

публикувано на 20.08.24 в 12:55