Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва проектиране на културния дом в Чирпан

Снимка: Община Чирпан

Два нови проекта и два анекса подписа кметът на Чирпан Ивайло Крачолов на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, информират от общинския пресцентър. 204 хиляди лева са отпуснати за проектиране на културния дом в града и 45 хиляди лева за проектиране на останалата за ремонтиране 9-километрова част от пътя: Чирпан – Ценово – Златна ливада. След реализацията ще последва ново кандидатстване за финансиране от държавния бюджет за изпълнение на проектите - каза кметът.

„Имаме готовност да кандидатстваме за финансиране на обекти, свързани с водната криза. Общината е подготвила документацията за водопровода на село Спасово и за остарял водопровод в града като приоритетни, след което ще се продължи с ВиК проекти в още три села“, уточни Крачолов.

На днешната среща стана ясно, че се подготвя законодателна промяна в използването на краткосрочни и дългосрочни кредитни средства от Фонд ФЛАГ, за да не се ограничава изпълнението на проекти от инвестиционната програма.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неправилно използване и вандалски прояви - най-честите причини за влошеното състояние на детските и спортни площадки

Приключи инспекцията на техническото състояние на детските и училищни спортни площадки и площадките на открито за фитнес и физическа активност в Стара Загора. Проверката беше възложена със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров след..

публикувано на 05.09.24 в 17:22

Митрополит Киприан дирижира "Моление" за празниците в Чирпан

За Деня на Чирпан 6 септември и годишнината от Съединението на България, тази вечер от 20:00 часа, на откритата сцена на площад „Съединение“, Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира ораторията "Моление". В спектакъла ще участват солисти, хор и..

публикувано на 05.09.24 в 16:38

Липсва регламент срещу злоупотребата с "изкуствен интелект"

В България все още няма правна регламентация по отношение на отговорността на лица, които злоупотребяват с използването на "изкуствен интелект". Още по-тревожно е, че няма яснота какви структури и дигитални лаборатории предприемат, които да събират..

публикувано на 05.09.24 в 16:09

До 11 септември се подават документи за записване в детските ясли

308 деца са класирани за прием в детските ясли в Стара Загора. Записването продължава до 11 септември на място в съответните заведения. Детска ясла „Кокиче“ в Стара Загора се подготвя за най-големия прием на деца през септември. Директорката..

публикувано на 05.09.24 в 14:05
Мария Динева

Оставка в ЗНС след решението да се коалират с ДПС - Доган

Председателката на Управителния съвет на "Земеделски народен съюз" (ЗНС)  Мария Динева е подала оставка от ръководния пост на заседание в сряда вечерта в  знак на несъгласие с участието на партията в коалиция с ДПС на Доган и СБОР.  По..

публикувано на 05.09.24 в 13:57

1422-ма първокласници ще тръгнат на училище в Стара Загора

„Община Стара Загора е готова и може да осигури нормален учебен процес на всички ученици през новата 2024/2025 година. Общият брой на първокласниците, които за първи път ще прекрачат училищния праг, е 1422-ма“, информира Надежда Чакърова, зам.- кмет по..

публикувано на 05.09.24 в 12:49
овце

Огнище на шарка по дребните преживни животни в Ямболско

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в село ямболското село Войника, община Стралджа. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце. Предстои животните да бъдат умъртвени, информира кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 05.09.24 в 12:32

НС окончателно забрани продажбата на вейпове на деца

Народното събрание окончателно забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимните и нагреваеми тютюневи изделия на деца под 18-годишна възраст. Един от вносителите на промените - Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС - подчерта, че следващите..

публикувано на 05.09.24 в 12:01

Големи забавяния при обработката и доставката на пратки от и за Украйна

Има големи забавяния при обработката и доставката на пратки от и за Украйна. Пощенският оператор в Украйна уведомява, че продължаващите военни действия водят до унищожаване на гражданска и пощенска инфраструктура в страната. Над 2500 обекта на..

публикувано на 05.09.24 в 11:58
Община Стара Загора

Стара Загора чества 139 години от Съединението

С общоградски ритуал, организиран от Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада Стара Загора ще отбележи 6 септември - Ден на Съединението.  Официалната церемония с полагане на венци и цветя ще започне от 10.30 ч. в петък, 6 септември..

публикувано на 05.09.24 в 10:47