Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учредяват Сдружение с нестопанска цел в обществена полза за Академията за таланти в с. Розово

На 17.09.2024г. в изложбена зала „Иван Милев” на ул. „Искра” № 4 ще се проведе учредително събрание за създаване на Сдружение с нестопанска цел във връзка с Академия за таланти в село Розово. 

Основната дейност на сдружението ще бъде свързана с извънучилищни дейности, пълноценно личностно и социално развитие на деца и младежи с изявен интерес в областта на науката, изкуствата и спорта. 

Учредители на бъдещото сдружение ще бъдат заинтересовани страни от местната общност в лицето на представители на Община Казанлък, предприемачи и ръководители на местния бизнес, общественици, активни личности от академичните среди и културните институти, директори и преподаватели изразили своята подкрепа за изпълнението на проекта.

Събранието ще се проведе при следния дневен ред:

1. Откриване

2. Избор на ръководство на учредителното събрание

3. Определяне на наименование на сдружението

4. Приемане на устав

5. Избор на членове на управителния и контролния съвет

6. Определяне на встъпителната вноска и на годишната имуществена вноска за 2024г. (членски внос) 

От следващата учебна година Академията за млади таланти ще отвори врати. В нея целогодишно ще могат да се обучават 120 деца и ученици на възраст от 7 до 18 години, съобщи кметът на община Казанлък Галина Стоянова. След внимателно проучване са определени и направленията за практически обучения - роботика, астрономия, екология - в базата в Академията ще има и зеленчукова градина, изкуства, спорт и спортни дейности. 

"Стремим се и ще привлечем добри и качествени преподаватели. В това отношение много ни помага  дългогодишният преподавател по физика Теодосий Теодосиев, посочи още Галина Стоянова. А как някогашното училище в казанлъшкото село се превърна в модерна и функционална база, която ще разполага и със спални помещения - чуйте разговора на Дарина Колева с кмета на Казанлък Галина Стоянова. 


По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: община Стара Загора

Стара Загора ще отбележи 116 години от Независимостта на България с тържествен ритуал

На  22 септември 2024 г., неделя, Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират тържествено отбелязване на 116 години от обявяването на Независимостта на България. От  10.30 часа ще се поднасят венци и цветя пред Паметника на..

публикувано на 17.09.24 в 14:52

7 държави гостуват в Стара Загора за четвъртото издание на студентския театрален фестивал „Данаил Чирпански"

Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански" ще се проведе за четвърти път в Стара Загора. От 27 септември до 1 октомври студенти от академии от Полша, Чехия, Румъния, България, Финландия, Швейцария и Унгария ще представят своите..

публикувано на 17.09.24 в 14:45

Зам.-кмет Надежда Чакърова: Да работим ръка за ръка, за да подобрим качеството на живот на младите

„Да работим ръка за ръка, за да подобрим качеството на живот на младите.“ С тези думи Надежда Чакърова, зам.-кмет по образование и младежки дейности и председател на общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, откри първото заседание на..

публикувано на 17.09.24 в 14:45

Селата със сто души да продължат да избират свой кмет, настояват от Сдружението на кметовете

Някои от предлаганите промени в Закона за административно-териториалното устройство предвиждат да се формира кметство при 300 души с постоянен адрес и правото Общинските съвети да обединяват населени места в едно кметство и да закриват кметства и..

публикувано на 17.09.24 в 14:44

В село Дълбоки за пети път канят на Празник на тиквата

За пети път в село Дълбоки ще посрещнат Празника на тиквата, който ще се проведе на 19 октомври 2024 г. от 10 часа. Организатор е местното НЧ „Развитие – 1878“ с подкрепата на Община Стара Загора. Предвидени са песни, танци и забавни игри, също така..

публикувано на 17.09.24 в 14:37

„Парченце от луната“ на Старозагорския куклен театър с участие на „Панаир на куклите“ в София

Старозагорският куклен театър ще участва в  13-ото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ в София. Театърът е селектиран за участие във фестивалната програма със спектакъла „Парченце от луната“ с автор и..

публикувано на 17.09.24 в 14:37

Мъж е загинал при трудова злополука в торовия завод в Димитровград

Служител в завода за производство на амонячни торове в Димитровград е загинал при трудова злополука, а негов колега е бил ранен. Инцидентът е от 3-и септември тази година, съобщи директорът на Дирекция „Инспекция по труда“- Хасково Кирчо Кирев...

публикувано на 17.09.24 в 14:31

На Деня на християнските добродетели празнуват 1602-ма старозагорци

Православната ни църква почита днес, 17 септември, паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и на майка им София. Днес е празник и на столицата на България. Общо 1602-ма старозагорци имат повод днес да почерпят за здраво име. Информацията..

обновено на 17.09.24 в 14:30

Китаристът Ангел Демирев с концерт в Арт-фоайе на Радио Стара Загора

Авторска музика и неповторим стил ще представи китаристът Ангел Демирев в Арт–фоайето   на Радио Стара Загора. Концертът е на 20 септември, петък, от 19 часа. Публиката ще може да чуе и композиции от самостоятелния албум на музиканта , който..

публикувано на 17.09.24 в 14:12

Старозагорският кмет с благотворителна кауза

От нов апарат за реанимация на новороденит е се нуждае Клиниката по Неонатология към Университетската болница в Стара Загора. Екипите работят с близо 30-годишна техника, която обаче е необходима при близо 30 % от новородените, обясни началникът на..

публикувано на 17.09.24 в 12:35