Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожден ден с кауза организира кметът Живко Тодоров

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който навършва 43 години днес , ще спази наложената от самия него традиция и ще организира парти за рожден ден с благотворителна кауза.

За четвърта  година кметът на Стара Загора Живко Тодоров кани съгражданите си на личния си празник. Целта е събиране на 40 000 лв.  за закупуване на апарат за реанимация на новородени бебета в Клиниката по неонатология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД.

Градоначалникът очаква своите гости тази вечер в 19 часа в двора на Старозагорската света митрополия, като молбата му е вместо да носят подаръци или цветя, хората да направят дарения, за да се закупи апарата. На място ще има дарителски кутии, за целта е открита и банкова сметка, съобщиха в аванс от общинския пресцентър.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Стоян Радев

Министерство на земеделието въвежда геномна оценка на селскостопанските животни

За първи път Министерство на земеделието въвежда т.нар. геномна оценка при селскостопанските животни, обяви заместник-министъра на земеделието Деян Стратев при откриването на Деня на българския производител в изложбения център край село Мечкарево,..

публикувано на 19.10.24 в 15:44

Министърът на земеделието Георги Тахов ще открие Ден на българския производител край Сливен

Ден на българския производител се открива днес  край Сливен,  в изложбения център в село Мечкарево.  Събитието ще бъде открито от  11.00 часа от министъра на земеделието Георги Тахов. В изложението са представени всички сектори на животновъдството в..

публикувано на 19.10.24 в 10:08

На празник с кауза канят в Дълбоки

Средства за възстановяване на църковния покрив събират жителите на старозагорското село Дълбоки . Кутия за дарения  ще бъде поставена пред читалището, където в събота от 10:00 часа започва Празника на тиквата, ще има и благотворителен базар...

обновено на 19.10.24 в 09:40

Повече нуждаещи се домакинства в Ямболска област ще получат помощи за отопление

 В област Ямбол през тази година целева помощ за отопление ще получат повече домакинства в сравнение с миналата година. Срокът за подаване на документите е до 31 октомври, напомнят от  Регионалната дирекция "Социално подпомагане".  До..

публикувано на 19.10.24 в 09:38
На 19 октомври почитаме Св.Йоан Рилски Чудотворец

Почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец

На 19 октомври Православната църква почита паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец, приет за небесен покровител на българския народ и на българските лекари.  Денят се нарича още Отчов ден или Денят на отеца. Паметта на Свети Йоан Рилски ще бъде почетена..

публикувано на 19.10.24 в 09:27

Молдовското и българското село Кортен ще поддържат по-живи и трайни връзки

Делегация  от  молдовското село Кортен,  начело с кмета  Степан Тонурков гостува на едноименното село, от където преди 194 години са тръгнали предците им за да се спасят от гнева на поробителя след поредната руско-турска война, останала в историята като..

публикувано на 18.10.24 в 17:54

Пет сигнала за нарушения на изборното законодателство са получени в полицията

От началото на предизборната кампанията към дата 18 октомври  в ОДМВР-Стара Загора са били получени пет сигнала за нарушения на изборното законодателство. По  три от тях проверките са приключили и материалите са изпратени в компетентната Прокуратура,..

публикувано на 18.10.24 в 17:13

Зеленчуците за туршия поскъпват на пазара в Стара Загора

  По традиция започваме да правим консерви за зимата от септември. Царицата на зимнината - солено-киселата  или сладката туршия обикновено се прави през октомври. Повечето от домашно приготвените лютеница, кьопоолу, гювеч, белени домати, доматен сок и..

публикувано на 18.10.24 в 17:06

Стара Загора ще се включи в десетия "Поход за свобода"

България е на шесто място в Европа за лица, жертви на трафик, през 2023г. и има повече от 1550 жертви през последните пет години. Това са само идентифицираните лица, част от някаква статистика. Иначе, в световен мащаб  няма точна статистика, но се..

публикувано на 18.10.24 в 17:05

С „Копелия” Старозагорската опера открива своя нов балетен сезон

Новият балетен сезон за Държавна опера - Стара Загора ще бъде открит утре, 19 октомври от 19 часа, с предпремиера на балета „Копелия” от Лео Делиб. Автор на костюмите и декорите е Салваторе Руссо. Хореограф на постановката е балетният артист и..

публикувано на 18.10.24 в 17:00