Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за около 8 милиона лева реализират през 2024 година в община Николаево

Проекти за около 8 милиона лева, реализират в община Николаево тази година. Средствата са от държавния бюджет и от Регионалното министерство. А основните направления по които се работи са свързани с подобряване на водоснабдителната мрежа и на инфраструктурата. 

Първите отпуснати от държавния бюджет средства са били насочени към изграждането на нов водопровод в малък участък в село Едрево, съобщи кметът на община Николаево Константин Костов. 

"Решихме да започнем тъкмо оттам, защото от десетина година село Едрево е на воден режим, а в днешните условия това е наистина непосилно и неприятно за хората", коментира Костов. Той съобщи още и че вече е подписано и второ споразумение с Регионалното министерство на стойност 3 милиона лева. Което ще позволи изграждането на довеждащ водопровод и подмяна на водопреносната мрежа в населеното място. 

Въпреки сушата това лято режим на водата на територията на община Николаево е имало единствено в село  Едрево, подчерта Костов. 

Кметът на община Николаево съобщи още и че с около 3 милиона лева, отново от Регионалното министерство ще бъде направена рехабилитация на основни пътни артерии в град Николаево. Част от средствата ще бъдат използвани също и за подобряване на водопреносната мрежа. 

Допълнителни 2 милиона лева ще бъдат инвестирани също в подобряване на инфраструктурата на територията на общината, като ще бъдат рехабилитирани по две улици във всяко населено място там. 

Към момента безработицата е сред основните проблеми за община Николаево. Местната власт планира среща с инвеститорите на нейна територия, за да стане ясно какви са техните виждания за бъдещето и планират ли фирмите разкриване на допълнителни работни места.

Повече подробности можете да чуете в интервюто с кмета на община Николаево  инж. Константин Костов в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Дарина Колева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Девет двойки участват в избора за млади омбудсмани в Стара Загора

Девет двойки от различни старозагорски училища ще участват в надпреварата за избор на Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора, съобщи Иванка Сотирова, обществен посредник на Стара Загора, цитиран от пресцентъра на общината...

публикувано на 14.10.24 в 12:43

Осем задържани при спецоперация срещу купения вот в Сливенско

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Сливенска област. Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва..

публикувано на 14.10.24 в 12:28

Двама загинали при катастрофи в Ямболско през октомври

От началото на октомври на територията на Ямболска област са станали четири тежки пътно транспортни произшествия с двама загинали и петима с настанени в болница с опасност за живота. Въпреки това от пътната полиция отчитат значителен спад на тежките..

публикувано на 14.10.24 в 12:25

Гълъбовци протестират срещу частна фирма защото е пренебрегнала общинска оферта

Протестиращи от Гълъбово затвориха за два часа общински път край село Медникарово, водещ към завод за производство на строителни материали от гипс. Протестът е организират от инициативен комитет от жители на община Гълъбово, които настояват за..

публикувано на 14.10.24 в 11:47

Над 2.6 млн.лв осигурява Държавата за дом за пълнолетни лица с физически увреждания

Николаево  е една от трите общини в област Стара Загора, определена за изграждане на  дом за пълнолетни лица с физически увреждания .  Местната власт  вече работи по проекта, а  средствата  за реализацията му -  малко над 2 милиона и 600 хиляди..

публикувано на 14.10.24 в 10:00
Община Нова Загора

Петковден е празник на Нова Загора

По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври - Петковден. Богата културна програма очаква жителите и гостите на града в празничния ден. Празникът на Нова Загора започва със света литургия в храм "Св. Петка Търновска" от 9:00..

публикувано на 14.10.24 в 09:02
Град Твърдица

На Петковден Твърдица чества празник на града

На Петковден Твърдица чества празник на града, съобщиха от Общината. Празничният ден ще започне с литургия в храм "Св. Петка", на централния площад "Свобода" сутринта ще отвори врати базар на изкуствата, а в следобедните часове на площада ще има ритуал,..

публикувано на 14.10.24 в 08:59

Повече слънце днес, със слаб до умерен вятър

Днес ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността - средна и висока. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина умерен вятър от запад-северозапад. Такава е прогнозата на НИМХ при БАН. В..

публикувано на 14.10.24 в 07:36

Петковден е!

На 14 октомври Светата Православна църква почита паметта на Света Параскева - Петка, , наречена още Българска. Имен ден днес празнуват близо 2000 старозагорци. А най-разпространено име в общината е Пенка, което се носи от 1161 дами.  Близо 2 000..

публикувано на 14.10.24 в 05:55

Събраха над 226 хил. лева за пострадалите при пожарите в селата Воден и Крайново

Над 226 хил. лева са събраните от дарения средства за пострадалите при пожарите в селата Воден и Крайново. Комисия  ще определи каква сума да получат отделните домакинства. Все още се очакват средствата, които ще бъдат отпуснати от Междуведомствената..

публикувано на 13.10.24 в 12:55