Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по народни борби в Стара Загора събира най-добрите борци

Снимка: Община Стара Загора

На 12 октомври(събота) в спортен комплекс „Трейс Арена“ в старозагорския кв. “Кольо Ганчев“ ще се проведе Турнир по народни борби. Началото на състезанието е обявено за 11.00 ч., а час по-рано – 10.00 ч. участниците ще преминат през задължителния кантар. Спортното събитие е организирано от СКБ "Берое", с подкрепата на Община Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

В турнира по народни борби ще се включат над 70 борци от различни възрастови групи, а най-малките участници са на възраст 6 години.

Събитието е посветено на празника на града и ежегодно зарежда публиката с невероятни емоции. Тук тепиха се заменя с трева, а схватките ще се проведат под съпровода на българска народна музика.

Посетителите ще могат да се насладят на интересни двубои, в които ще бъдат демонстрирани сила, техника и издръжливост на най-високо ниво.

Финалът е обявен за 15.00 ч. на същия ден, а за участниците, класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място са предвидени парични награди.

Входът е свободен.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора е домакин на Балканиада и Международен турнир по спортен бридж и Балканиада по футбол за ветерани

През следващите  няколко  дни Стара Загора ще бъде домакин на   три  значими международни спортни събития , съобщи началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.  Всички спортни прояви са по повод празника на града и са..

публикувано на 08.10.24 в 15:47

Стотици старозагорци и гости на града се включиха в спортните събития на празничния 5 октомври

Община Стара Загора успешно отбеляза поредния празничен 5 октомври с богата спортна програма, която привлече множество жители и гости на града. Общоградски поход, турнири, парад на ретро автомобили и редица други събития се проведоха при огромен интерес..

публикувано на 08.10.24 в 15:13

Георги Кирилов: Вярвам, че ще победим в домакинството срещу "Тунджа"

"Изиграхме добър мач като гости на един от най-добрите състави в областната група, този на "Локомотив" Стара Загора. Въпреки загубата с 1:3 съм доволен от моите футболисти. Започнахме силно мача и поведохме, след това получихме изравнителен гол, а през..

публикувано на 08.10.24 в 13:14

Четири отличия извоюваха малки бойци от „Аскен“

На 19 октомври в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде проведен турнирът по киокушин карате за състезатели до 12 и до 14 години „Купа Стара Загора“. „Поканени са представители на всички клубове от федерацията“, съобщи за радио..

публикувано на 08.10.24 в 09:56

Четири отличия извоюваха старозагорски борци

В северномакедонската столица Скопие завърши Балканиадата по борба за възрасти момчета и момичета до 15, катдети и кадетки до 17 и юноши и девойки над 17 години. Старозагорският клуб „Берое“ бе представен от четирима свои възпитаници в..

публикувано на 07.10.24 в 14:55

Даниел Клечков: Имаме още доста неща да коригираме в играта си

"Изиграхме добър мач срещу "Балкан" в Ботевград, но има още определено какво да се желае от нашия тим. Допуснахме много грешки и това трябва да се изчисти в играта ни. Като цяло срещата бе много динамична и оспорвана и накрая имаше и драма, но важно е,..

публикувано на 07.10.24 в 10:01

Беройци стартираха с победа срещу вицешампионите от "Балкан" в Ботевград

БК "Берое"  поднесе първата голяма сензация на старта на новия сезон в Национална баскетболна лига при мъжете. Тимът победи вицешампиона " Балкан"  с  92:91  в неговата „Арена Ботевград“ в изключително оспорван и драматичен мач. Гостите, които играха..

публикувано на 06.10.24 в 18:11

Атанас Апостолов: Загубихме в Свиленград, не бяхме на нужното ниво

"Загубихме гостуването си в Свиленград с 1:3. Определено не изиграхме добър мач. Дано това е само един спомен с недобър край за нас. Дойде мисля си навреме преди мачовете у дома с "Атлетик" Куклен и "Струмска слава" Радомир. Домакините от Свиленград..

публикувано на 06.10.24 в 13:00

Георги Каменов: Допуснахме неточности и пропуснахме победата у дома

"Завършихме у дома 1:1 с тима на ФК "Секирово" от град Раковски. Пропуснахме голям брой положения пред тяхната врата и дори те ни поведоха малко преди края на срещата с 0:1. Финалният ни щурм доведе до изравнителен гол в добавеното време на срещата за..

публикувано на 06.10.24 в 11:53

Живко Желев: Добра победа над "Родопа" Смолян

"Доволен съм от играта ни и победата с 3:0 у дома срещу "Родопа" Смолян. Имахме още доста добри възможности и победата би могла да бъде и още по-изразителна. Но след подобен успех нямам забележки към моите играчи. Сега има междинен кръг в който..

публикувано на 06.10.24 в 11:36