Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на "Берое" провеждат традиционна кръводарителска акция

Снимка: Десислав Тенев

Кръводарителска акция се провежда съвместно Районният център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Националният фенклуб на „Берое“.

Благотворителното събитие продължава до 11.30 часа във фенмагазина на „Берое“ на ул. „Захарий Княжески“ 81 зад сградата на съда.

Акцията се провежда всяка година по два пъти. Вече шест години продължава тази инициатива, сподели Надежда Сечанова от Кръвния център в Стара Загора.

Сред първите участници в акцията днес са били дългогодишен кръводарител и младеж, който е решил да се включи за първи път.

„В месеца имаме между 10 и 12 такива мобилни екипа, което е достатъчно да покрием нуждите за Старозагорски регион. Хората се притесняват не толкова от самото кръводаряване, а от неизвестното. Дали ще бъдат добре, какво ще се случи. Трябва да знаят, че ние измерваме хемоглобин, налягане, кръвна група и ако е подходящ осъществяваме кръводаряването. Почти всички казват, че се чувстват добре след кръводаряване.“, сподели Надежда Сечанова. 

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа затвори движението по Подбалканския път, има ранени

Временно движението по път I-6 Копринка – Казанлък в района на с. Копринка е преустановено заради пътен инцидент.  Движението се пренасочва по обходен маршрут: през с. Копринка. Трафикът се регулира от пътна полиция. Сигналът за произшествието е подаден..

обновено на 09.10.24 в 18:10
Снимка: община Стара Загора

Двама столетници празнуват в Старозагорско

На весел и изпълнен с куп поздравления празник за рожден ден се радваха днес двама достолепни жители на община Стара Загора, съобщиха от община Стара Загора. Петко Колев от с. Михайлово, който днес навърши 101 г. и Иван Пощаджиев от с. Ново село, който..

публикувано на 09.10.24 в 16:40

В Ямбол започна поставянето на противогрипни ваксини

В Ямбол започна поставянето на противогрипни ваксини. Доставени са количества, както при част от семейните лекари, така и в Регионалната здравна инспекция. За имунизационния кабинет в здравната инспекция са доставени 100 дози, като поставянето на..

публикувано на 09.10.24 в 16:18

5 години затвор за мъж ограбил възрастен човек в Чирпан

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден Л.Ч., на 52 г., за това, че на 10.06.2024 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, в парк „Д-р Теньо Стоилов“, в условията на опасен рецидив, че е нападнал и ограбил 72-годишен мъж ...

публикувано на 09.10.24 в 15:45

Пръскат срещу борова процесионка в Стара Загора

Започна трети етап от борбата с боровата процесионка, която унищожава иглолистните насаждения. Днес се провежда третиране с аерозолен препарат в района на парк „Митрополит Методий Кусев“ и прилежащите площи наоколо. Ще бъдат третирани над 550 дка...

публикувано на 09.10.24 в 15:19

Монтираха пет нови камбани в храм "Света Петка" в Сливен

Пет нови камбани монтираха в православния храм „Света Петка" в Сливен. Камбаните са дарение от новоизбрания Сливенски митрополит Арсений. Те са с общо тегло 432 килограма.  Дарените от дядо Арсений камбани са изработени в Гърция и са с най-високо..

публикувано на 09.10.24 в 15:11

Отчетеният ръст в розопроизводството се дължи на изсветляване на бранша

През 2024 г. се отчита ръст на производството на розов цвят и площите. Според данните на Дирекция "Растениевъдство" на Министерството на земеделието тази година са преработени близо 9400 тона розов цвят, което с 1000 тона повече спрямо 2023 г...

публикувано на 09.10.24 в 13:57

13 кг злато увити около кръста на двама пътници откриха на пункт "Капитан Андреево"

Недекларирано злато във вид на кюлчета, скрити в колани около кръста на двама пътници, задържаха митнически служители на Митнически пункт "Капитан Андреево". На 07.10.2024 г. пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували от Румъния през..

публикувано на 09.10.24 в 13:01
ТЕЦ

Ниските цени на електроенергията и скъпите въглеродни квоти са големия враг на въглищните централи в България

Енергийният експерт Иван Хиновски определи ниските цени на пазара на електроенергия, високите стойности на квотите въглероден диоксид и цялостна липсата на всякаква визия от страната на българската държава  като големите пречки пред въглищната..

публикувано на 09.10.24 в 11:40

Тон картофи раздават на нуждаещи се в Казанлъшко

1 тон във вид на картофи получи като дарение сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ от Фондация „Гората.бг“  и кампанията „Дари храна, дари надежда“. С помощта на доброволци те бяха разпределени по 10 килограма и част от тях..

публикувано на 09.10.24 в 06:35