Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

108 участваха в турнири по тенис на маса


В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ бе проведен традиционния турнир по тенис на маса, посветен на Денят на Стара Загора 5 октомври. „Участваха 108 състезатели“, съобщи пред радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, състезател от клуба домакин на проявата „Торнадо“. Той уточни, че най-много, 38, са били участниците във възраст до 39 години. „Включиха се тенисисти от Висшата лига и от „А“ група“, каза Ангел Гюзлев. От „Торнадо“ Жеко Кючуков се класира на второ място във възраст 60-69 години, а треньорът Коста Титев стана трети над 70 години. На следващия ден бе Открития турнир за Купата на кмета на Стара Загора. Изявиха се над 80 състезатели. Тенко Тенев от „Торнадо“ преодоля предварителните групи и отпадна в основната схема на турнира. В края на тази седмица отново в Стара Загора предстои друго състезание по тенис на маса. Подробности – в прикачения файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ямбол може да се гордее с поредни успехи в спортните танци

Клуб по спортни танци „Тандем“ завоюва поредни успехи за Ямбол след участието си в междунардни турнири. Състезателната двойка Джузепе Ло Джудиче и Матилде Модести спечели шампионската титла в латиноамериканските танци на ECDS Европейска купа..

публикувано на 11.10.24 в 16:09

Красимир Мечев: Хубава победа в Асеновград, но теренът бе много тежък

"Трудна победа в Асеновград, но теренът бе ужасен и не можеше да се играе нормален футбол при такива условия. Реализирахме победния гол за 1:0 в 80-та минута, имахме и още възможности. Благодаря от сърце на моите гладиатори, както бих нарекъл играчите..

публикувано на 11.10.24 в 10:32

Живко Желев: Доволен съм от успеха ни в Карлово, мислим вече за "Локо" Горна Оряховица

"Взехме победата в Карлово след победа над местния "Левски" с 2:1. Набързо още първите 15-тина минута на срещата поведохме с 2:0, а домакините върнаха един гол около 35-та минута на мача. През втората част диктувахме събитията на терена, но направихме..

публикувано на 10.10.24 в 16:41

Ямбол ще отбележи спортен вековен юбилей с атлетическа лига

Събитията по повод 100 години лека атлетика в Ямбол ще бъдат открити със състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което ще се проведе на обновената писта в Градски стадион „Тунджа“. Спортното мероприятие е насочено към младежи и девойки и се..

публикувано на 10.10.24 в 16:10

Атанас Апостолов: Готвим се за сериозен сблъсък в мача за купата срещу "Струмска слава"

"Изиграхме хубав мач в междинния кръг в сряда срещу "Атлетик" Куклен и победихме с 3:0 у дома. След загубата ни в Свиленград смятам, че отборът ни игра много по-силно и напълно надиграхме съперника си. Дори пропуснахме още възможности и победата можеше..

публикувано на 10.10.24 в 13:42

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Три двойки по спортни танци от клуб „Загора Данс“ са в Словения за участие в силен турнир. „Антон Стоянов и Зефира Стоянова, Стилиян Станеви   Роси Михалева и Себастиян Стойчев и Александра Недялкова ще танцуват в своите възрастови групи, по..

публикувано на 10.10.24 в 09:38

Втори успех за „Берое Стара Загора“

В среща от Адриатическата лига женският „Берое Стара Загора“ гостува на „Студио Загреб“ и постигна втора победа за това издание на турнира. Възпитаничките на Албена Хубенова надделяха с 65:53 точки. През първото полувреме старозагорки изоставаха в..

публикувано на 09.10.24 в 22:39

Шампионски титли извоюваха представители на бадминтона

Утре започва Откритият шампионат на Германия по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. В него ще се изяви възпитаникът на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Теодор Митев. „Той е за първа година в тази възрастова група и догодина остава в нея, а..

публикувано на 09.10.24 в 14:07

Тони Русев: Очаквам оспорвана Балканиада по бридж в Стара Загора

"Днес официално бе дадено началото на Балканиадата по бридж в нашия град - Стара Загора. В рамките на два дни, днес и утре ще бъде проведено това състезание. Участват 16 отбора, като чуждите тимове са 9. От тях 4 от Румъния, 2 от Сърбия, по 1 от Турция,..

публикувано на 09.10.24 в 11:43

Стара Загора е домакин на Балканиада и Международен турнир по спортен бридж и Балканиада по футбол за ветерани

През следващите  няколко  дни Стара Загора ще бъде домакин на   три  значими международни спортни събития , съобщи началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.  Всички спортни прояви са по повод празника на града и са..

публикувано на 08.10.24 в 15:47