Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничните власти в Австралия може да не допуснат Джокович

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Граничните власти в Австралия може да не се съобразят с медицинското изключение за ваксинация, което щатът Виктория даде на Новак Джокович. Това съобщи министърът на вътрешните работи на страната Карън Андрюс, след като вчера стана ясно, че световният номер 1 ще бъде допуснат до участие в Откритото първенство на Австралия по тенис, въпреки че не си е поставил ваксинация срещу Covid-19.

Реверансът към Джокович от страна на здравните власти на Виктория, където се намира Мелбърн, предизвика гневни реакции сред фенове и други тенисисти, но федералното правителство може и да не се съобрази с решението на щатско ниво. 

"Всяко лице, което иска да влезе в Австралия, трябва да отговаря на стриктните ни гранични изисквания. Макар и правителството на Виктория и Тенис Австралия да допускат неваксинирани тенисисти до участие в Аустрелиън Оупън, федералното правителство продължава да изпълнява граничните изисквания. Ако пристигащо лице не е ваксинирано, те трябва да представят доказателство, че не могат да си поставят ваксина по медицински причини", коментира Андрюс.

Все пак се предполага, че документът, с който Джокович е получил медицинско изключение от Виктория, ще бъде признат и от граничните власти.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна