Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев укроти Кириос в Австралия

Даниил Медведев не трепна пред враждебната публика.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият поставен Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Руснакът се наложи над местия фаворит Ник Кириос със 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2, след малко повече от 3 часа игра на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн в атрактивен за гледане двубой.

Миналогодишен финалист в турнира Медведев, стигна до ранен пробив в откриващия сет на очаквания с огромен интерес сблъсък, но загуби предимството си в осмия. Стигна се до тайбрек, където обаче любимецът на публиката Кирьос успя да спечели едва една точка.

Втората част вървеше равностойно до десетия гейм, когато Медведев, действащ шампион на US Open, изчака своя момент и нанесе решителен удар, за да дръпне с два сета. Ролите се размениха в третия, когато подкрепяният неистово от публиката австралиец направи пробив в седмия гейм и след това не изпусна инициативата до края на частта. Кириос използва целия си арсенал от невероятни удари от всички точки на корта, сервиси отдолу и удари между краката.

Ник Кириос в спор със съдията на стол Корлас Бернардеш.

В четвъртия сет австралиецът изпусна точка за пробив в първия гейм. Той игра добре до шестия гейм, когато бе пречупен от руския си опонент, който след два пробива намери място в третия кръг. Медведев завърши с цели 31 аса, като спечели 85% от точките на първи сервис и спаси седем от деветте шанса за пробив пред Кириос. Вторият в света приключи с 68 уинъра срещу 47 на съперника, а при непредизвиканите грешки двамата бяха почти изравнени – 31 на 29 за представителя на домакините. 

В следващата фаза Медведев ще играе с Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия, който продължи напред след отказ на френския ветеран Ришар Гаске при резултат 4:6, 6:0, 4:0 в полза на Ван де Зандсхулп.

Ботик ван де Зандсхулп

Петкратният финалист в Мелбърн Анди Мъри напусна турнира след поражение от квалификанта от Япония Таро Даниел в три сета – 4:6, 4:6, 4:6. Даниел чака победителя от последния мач от програмата при мъжете за четвъртък между 11-ия в схемата Яник Синер от Италия и американеца Стив Джонсън.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени