Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас на трети полуфинал на АО

Стефанос Циципас не даде шанс на съперника днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №4 в схемата на Откритото първенство на Австралия Стефанос Циципас за трети път стигна до полуфиналите в Мелбърн след 2019 и 2021 година.

Гръцкият тенисист се наложи над 11-ия поставен Яник Синер от Италия с 6:3, 6:4, 6:2 за час и 55 минути игра.

Циципас проби за 2:0 в откриващия сет и не позволи да бъде настигнат. Той играеше много агресивно и разнообразно, което наруши ритъмът на съперника му.

В следващия сет 23-годишният атинянин направи брейк за 2:1, след който мачът беше спрян за четвърт час заради дъжда. Кортът беше подсушен след затварянето на покрива на „Род Лейвър Арина“. След подновяването на играта Циципас продължи да доминира и лесно спечели частта.

В третата Стефанос отново проби за 2:1. След това отново го направи за 4:1, с което окончателно пречупи 20-годишния италианец. При 5:2 гъркът сервираше за победата. Той стигна до мачбол и го реализира тутакси след бекхенд в аут на Синер.

Яник Синер имаше проблеми при разчитането на сервиса на опонента.

Циципас завърши с 30 печеливши удари при 28 непредизвикани грешки, докато при Яник съотношението беше 18-22. Гъркът реализира и четирите си точки за пробив и не даде нито една възможност.

„Знаех, че се изправям срещу много стабилен играч. Успях за бъда много концентриран. Не очаквах толкова добре да сервирам. Условията се промениха след затварянето на покрива, топката не отскачаше толкова, но се справих. Моят лекар ми каза след операцията да не пътувам за Австралия, но не го послушах и ето“, каза с усмивка Стефанос.

Той очаква победителя от сблъсъка между Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим. В другия полуфинал играят Рафаел Надал и Матео Беретини.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!