Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков: Роман Абрамович изигра важна роля в началните преговори с Украйна

Роман Абрамович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери на РИА Новости в четвъртък, че руският бизнесмен Роман Абрамович е участвал активно в първоначалните преговори между Русия и Украйна.

Според него Абрамович е изиграл първоначална роля в мирните преговори между Русия и Украйна, но процесът сега е в ръцете на преговарящите екипи на двете страни.

"Той наистина участва в началния преговорен етап", каза той и добави: "Сега преговорите са между двата отбора - руснаците и украинците", предаде Ройтерс.

Междувременно "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че в сряда украинският президент Володимир Зеленски е помолил президента на Съединените щати Джо Байдън да не налага никакви санкции срещу Абрамович, тъй като той е важен посредник в преговорите.

Докато много високопоставени руски бизнесмени осъждат руския президент Владимир Путин за инвазията в Украйна, Абрамович е единственият, който се опитва да подкрепи и тласне Москва към възможно най-скорошно възстановяване на мира и стабилността в региона, посочиха източници на финансово издание.

Западните правителства наложиха санкции на Абрамович и на няколко други руски олигарси, стремейки се да изолират президента Владимир Путин и неговите съюзници заради военната инвазия в Украйна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени