Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски няма какво да губи срещу Лудогорец, смята Стоилов

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Левски няма какво да губи срещу Лудогорец в полуфиналите на турнира за Купата на България, заяви старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов. Специалистът е категоричен, че за "сините" най-важно е да израстват и да изградят стил, за да бъдат конкурентни на разградчани в битката за титлата догодина.

"До днешна дата имаме стабилизиране в игровото поведение и напредък в стила. Сега е добър момент да го покажем  и да продължим да го развиваме. Не е лесно да покажем отново нивото от първия мач, но се надявам да го направим и да спечелим по-добър резултат. Най-важното нещо за нас сега е стабилна игра и постоянство", заяви Стоилов преди полуфиналния мач за Купата на България срещу Лудогорец в сряда.

"Предния път направихме промяна в схемата, имаше нови идеи и играчите ги схванаха бързо. Настроението ни трябва да е бойко и в този двубой, тъй като публиката очаква от отбора сериозна, динамична игра и битка. Нямаме какво да губим, можем само да печелим. Левски играе само за победа и не можем да си позволяваме опълченски стил. Трябва да бъдем горди и да се бием от първата минута. В моята треньорска практика малко се интересувам от противника. За мен е по-важно как ще се представи моят отбор и как ще играем. Лудогорец си има стил, имат инвестиции и заради това са хегемон дълги години. Че ние, другите, изоставаме, това е наш проблем", коментира наставникът.

"Аз лично виждам надграждане в нашия отбор. Така и трябва, тъй като сме най-обичаният, най-посещаваният и най-обгрижваният от привържениците си отбор. Мачът е ключов, защото си поставихме амбициозна цел - евротурнири. Нямаме кой знае какво да губим, но има какво да спечелим, а то е финал. Смятам, че догодина можем да държим Лудогорец и ЦСКА до последния кръг под напрежение. На този етап играем периферна роля, но искаме да върнем надеждата на хората, че Левски пак ще бъде на челните места", завърши Стоилов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна