Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нагелсман: Не успяхме да постигнем целта си

Нагелсман нямаше от какво да е доволен след отпадането от Виляреал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сезонът на Байерн не може да бъде успешен след отпадането на четвъртфиналите на Шампионската лига, дори ако спечели десета поредна титла в Бундеслигата, заяви старши треньорът Юлиан Нагелсман.

Баварците допуснаха гол в 88-ата минута у дома при равенство 1:1 снощи с Виляреал и общо 1:2 в двата мача с испанците, оставяйки Нагелсман в първия си сезон начело на Байерн само с титлата в първенството след отпадането и във втория кръг за Купата на Германия.

Байерн има девет точки пред втория Борусия (Дортмунд) на върха в Бундеслигата пет кръга преди края на сезона.

"Отпаднахме от Купата на Германия, от Шампионската лига. Не мисля, че това е добре за Байерн. Полуфиналите бяха нашата минимална цел и не успяхме да я постигнем. Това е едно от моите топ три поражения", каза Нагелсман.

Баварците загубиха първия мач в Испания с 0:1 миналата седмица, а на реванша снощи те доминираха в мача, но не успяха да вкарат повече освен попадението на Роберт Левандовски в 52-ата минута.

В герой за испанския отбор се превърна нападателят Самуел Чуквуезе. Нигериецът реализира за 1:1 в 88-ата минута, с което потопи в тишина пълните трибуни на "Алианц Арена". Това бе и единственият точен удар на Виляреал в срещата.

Виляреал ще играе с Ливърпул или Бенфика на полуфиналите. Английският отбор води с 3:1 след първия мач в Португалия, а втората среща е на "Анфилд" тази вечер.

"Това, което се случи, е, че загубихме дуела. В нашето представяне днес имаше емоции и добра тактика. Беше точно обратното от първия мач", каза Нагелсман.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна