Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията не иска рокади във властта, иска оставката на правителството (видео)

| обновено на 09.06.22 в 11:45
Снимка: БГНЕС

Опозицията в парламента обяви, че очаква оставката на целия кабинет, като няма да подкрепи нови министри в състава му. Това стана ясно от изявленията на ГЕРБ и ДПС в парламентарните кулоари.

"На мястото на Кирил Петков ще поискам вот на доверие", посочи Тома Биков и констатира, че работата на това Народно събрание и на това правителство е блокирана.

Според него първите два своеобразни вота на доверие ще бъдат гласуването на актуализацията на бюджета и изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

Десислава Атанасова посочи, че ГЕРБ са много разтревожени за държавата, тъй като ще настъпи и политическа криза, освен другите.

"Мисля, че това правителство с този мандат и този персонален състав очевидно не може да продължи да работи", заключи Тома Биков.



"Няма да подкрепим нови министри. Чакаме оставката на целия кабинет", каза на свой ред и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той беше категоричен, че партията отдавна е изказала мнението си за Бойко Рашков, като даде да се разбере, че няма да гласуват той да застане начело на антикорупционната комисия.





По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна