Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков: Никола Минчев е професионалист, признат и от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане"

| обновено на 16.06.22 в 11:47

В изказване в рамките на обсъждането на искането за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев премиерът Кирил Петков взе думата, за да го защити.

"Нима оставката на г-н Минчев е по-важна от цените на тока, от нивата на пенсиите…Вие казахте всичко това не е важно, важна е оставката на г-н Минчев. Той е един отличен професионалист и аз съм чувал това и от устата на хора от ГЕРБ, г-н Ангелов, и от ДПС, и от ИТН, и от "Възраждане". И въпреки това слагате това като приоритет номер едно…Може би има друга причина, може би се страхувате, че г-н Минчев ще води това НС към приемане на закони като закона за КПКОНПИ, може би ви е страх, че г-н Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ, може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор…", попита реторично Петков.

Петков бе категоричен, че дори да се приеме оставката на Никола Минчев, "Продължаваме промяната" няма да се притесни и няма да влиза в договорки с ГЕРБ.

"Няма да намалим и броя на сигналите, които изпращаме до европрокуратурата", обърна се Петков към депутатите от ДПС, като предупреди, че ще ПП ще продължат да повтарят, че "г-н Пеевски е един от корумпираните хора, обявени от американското правителство".

В реакция Йордан Цонев от ДПС заяви:

" Най-важната тема за нашите избиратели, които са ни пратили и сме опозиция в този парламент, легитимно изпратени от над 360 000 български граждани, с които се срещаме всеки уикенд, е кога ще свалите този кабинет, който позори България и държавността и руши държавността на България. Ние сме тук не за да крепим корумпираното ви и некадърно правителство, а за да го свалим, и ще го свалим".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна