Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов зове за предизборна коалиция на силите на протеста

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов се обяви за създаване на голяма предизборна коалиция като поредната формула на здравия разум. Според него трябва да се търси обединение на всички сили, които са запазили духа на протеста срещу управлението на ГЕРБ от 2020 г., съобщи пресцентърът на ДБ

Иванов смята, че коалицията трябва да включва не само "Демократична България" и "Продължаваме промяната", но и други формации, за да се предложи нещо ново и мотивиращо за избирателите на четвъртите избори за последната година.

"Трябва да се отнесем сериозно към предложението на "Ние идваме". Има граждански организации като БОЕЦ и инициативата "Правосъдие за всеки". Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове", каза той пред Нова телевизия.

По думите му изначално трябвало да покаже амбиция за голямо мнозинство на базата на диалог. "Голямо мнозинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния егоизъм пред вратата и да могат да си говорят. Нещо, което досега не можахме да направим", каза Иванов.

"На прага на четвъртите избори трябва да покажем едно нещо - че сме способни да бъдем нещо голямо, че можем да водим диалог и да споделяме вземане на решения. Трябва изначално да покажем амбиция за голямо мнозинство, за де изчезне въпросът от кампанията кой ще бъде първи”, добави той.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна